RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fra venstre Erik Audensen (Grünerløkka), Kjersti Eggen (Gamlebyen/Grønland), Christine Andersen (Torshov), Cecilie Flem (Sinsen) og Jo Heinum (Bjølsen).
Fra venstre Erik Audensen (Grünerløkka), Kjersti Eggen (Gamlebyen/Grønland), Christine Andersen (Torshov), Cecilie Flem (Sinsen) og Jo Heinum (Bjølsen).

Klare for TV-aksjon

Lokalkomiteene for Oslo Indre Øst står klare til å gå med bøsser på søndag.

ØSTKANTEN: – En hel verden imponeres over samholdet og solidariteten med de 33 gruvearbeiderne i Chile. Mens vi her hjemme står foran en enda viktigere dugnad for mennesker som virkelig sliter, sier Jo Heinum, leder i TV-aksjonskomiteen på Bjølsen.

Startskuddet

TV-aksjonen går i år til inntekt for Flyktninghjelpen. Søndag klokka fire går startskuddet.

– Vi har fortsatt behov for at folk melder seg som bøssebærere. Det er mange inntektskilder til en TV-aksjon, men det som kommer inn på bøssene er hovedtyngden av inntektene. Det er det mest avgjørende for at dette kan bli et virkelig løft for å lette livene til de som er tvunget på flukt i krigsherjede land, understreker Heinum.

Oslo bedre

Tidligere år har Oslo slitt med for dårlig oppslutning når det gjelder å gå rundt med bøsser. Det har også ført til at Oslo har kommet dårligere ut på giverglede. Men nå har det løftet seg, ifølge aksjonslederen.

– Den tiden er over, og det skyldes at Oslo-folk stiller opp som bøssebærere. Da får vi gått på alle dørene, noe vi ikke klarte i tidligere tider, sier han.

Små bygder

Likevel er Oslo i en særstilling når det gjelder verving til slike aksjoner.

– I mange små kommuner, i oversiktlige samfunn, stiller folk som bøssebærere ut fra plikt og forventninger. I Oslo er vi mer avhengig av at folk føler et personlig ansvar. Heldigvis har vi mange slike mennesker i byen, sier Heinum.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere