RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nam, nam påskelam!

På tide å få årets lammesteik i hus. Nå er påsken her.

TORSHOV: – Vi ønsker å inspirere folk til å lage god mat hjemme, sier Ian Skattum, daglig leder ved Soria Moria bar og bistro.

Framover skal kokkene på Soria Moria og Sult gi Østkantavisas lesere tips til enkle retter som kan lages enten etter en strevsom dag på jobben, eller når man vil imponere gjestene sine med noe nytt og spennende.

– Utfordringen når man skal lage middag er å få ideer til hva man skal lage, for så å planlegge handlingen. Jeg tror det er der frustrasjonen ligger for mange, mener Skattum.

Les også: Tips til påskedrinker

Ikke vanskelig

Ettersom påskeuka er rett rundt hjørnet, var det ikke til å komme bort ifra: Første rett ut måtte bli påskelammet. Og selv om tanken var enkle hverdagsretter, innrømmer Skattum at akkurat lammesteika først og fremst er helgemat.

– Men det er ikke så komplisert som noen kanskje tror. Det viktigste man må huske på er å la lammet steke på lav temperatur til det når 63 grader. Da er det perfekt rosa!

Lammestek dagen derpå er heller ikke å forakte, understreker Skattum.

– Folk lager gjerne for mye mat, men da har man jo bare middag til to dager i stedet for en. Hvis du har hatt lammestek på lørdag, er det deilig å hente fram restene til søndagsmiddagen også.

Oppskrift på påskelam

Hamburger til folket

– Kan du røpe noen av rettene som kommer i ukene framover?

– Det er ikke til å komme bort ifra at hamburger er det folket vil ha. Og tenk så mye bedre det er med en hjemmelaget, enn med frossenburger fra Rema? Ikke tar det lenger enn en halvtime å lage heller, forklarer Skattum.

Drikke

Og om maten er god, bør drikken være tilsvarende.

– Det er kanskje en myte at alle drar til fjells og feirer påske, men halve Norge vil spise lam i løpet av påsken, så det er bare å finne fram steketermometeret og forbederede handleturen for å få ta i de riktige råvarene. Og ikke minst tenke på hva man skal ha i glasset når roen senker seg, sier Skattum, som foreslår følgende til lammesteika:

– Når det gjelder anbefalinger til påskelammet har vi reist til Spania og funnet vinen Mas Collet fra produsenten Celler de Capçanes. Vinen har et lett fatpreg og duft av mørke bær og god fylde til å matche smaken av mørt og saftig lam, sier han, og legger til:

– Hvis våre svenske kokker har latt deg inspirere til å servere lam så lar vi det stå til med en «Glad påsk»- hilsen til alle.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere