RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oslo-folk får nytt drikkevann

Oslo (NTB): Innbyggerne i Oslo får fra midten av måneden drikkevann fra det nye vannbehandlingsanlegget på Oset.

Foreløpig er det kun snakk om prøvedrift. Leveringen av drikkevann fra nye Oset vannbehandlingsanlegg starter i midten av januar.

– Leveringen begynner med små vannmengder og fra en begrenset del av anlegget, opplyser vann- og avløpsetaten i Oslo kommune på sine nettsider.

Vannet fra det nye anlegget sendes videre til det gamle anlegget for mikrosiling og klortilsetting, der det blir blandet med den øvrige drikkevannsproduksjonen på Oset.

I oktober i fjor ble det funnet parasitter i Oslos drikkevann. Den eksisterende rensemetoden ved det gamle anlegget er ikke i stand til å sikre Oslo-folk mot giardia-parasitten.

Prøvedriften som denne måneden starter opp ved det nye anlegget, vil trappes gradvis opp. I mai vil det nye anlegget formelt åpnes, med UV-rensing som tar knekken på giardia-parasitter.

Opptrappingsfasen fram til mai vil også gjøre at folk gradvis vil merke mindre misfarging av drikkevannet, og pH-verdien blir hevet fra dagens 6,6 til cirka 8 for å redusere korrosjon i vannledningene. (©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere