RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

I OSLO: Et ulvepar i brunst har inntatt hovedstaden, og mye tyder på at Oslo kan få sin egen ulvefamilie i løpet av våren. Ulven på bildet har ingenting med saken å gjøre. ILLUSTRASJONSFOTO
I OSLO: Et ulvepar i brunst har inntatt hovedstaden, og mye tyder på at Oslo kan få sin egen ulvefamilie i løpet av våren. Ulven på bildet har ingenting med saken å gjøre. ILLUSTRASJONSFOTO

Oslo-ulven kan få valper

Tispa har løpetid, og dermed er det mye som tyder på at Oslo får en hel ulvefamilie i løpet av våren.

ØSTMARKA: – Tispa har løpetid og paret ser ut til å ha brunstadferd. Det er derfor sannsynlig at paret vil produsere valper til våren, sier Morten Kjørstad, leder i Rovdata.

Med andre ord – ulvene koser seg i vinterkulda, og all erfaring tilsier at det ikke er lenge før ulvefrua er «på tjukka».

Det er et par uker siden det ble kjent at et ulvepar har slått seg ned i Østmarka, med revir mellom Øyeren og bykjernen i Oslo. Fagfolket har observert dem i Østmarka en god stund, og er nå sikre på at det er et par det er snakk om.

LES OGSÅ: Ulven tilbake i Østmarka

Nå er det jo ikke sånn at ulven selv holder oss oppdatert på egen drektighet, men selv her finnes ekspertise.

De to ulvene har vært sporet i Østmarka over tid av personell fra Statens naturoppsyn (SNO) og Høgskolen i Hedmark (HiHM).

Underveis har det blitt samlet inn ekskrementer som dyrene har etterlatt seg, og det er disse prøvene som nå er analysert av Rovdata i Trondheim.

Om ulveparet lykkes i få valper, vil det i så fall være første gang siden 1800-tallet at dette skjer i Østmarka.

LES OGSÅ: Ny ulv observert i Oslo-marka

LES OGSÅ: Se hva som går løs i Oslo!

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere