RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Pølsa» får trøstepremie – blir Donald-helt

Øystein Pettersen fikk en skuffende start på VM på hjemmebane, men i dag får han en trøstepremie av Norges eneste Donald-tegner.

OSLO: Pølsa, som selv skal være en stor Donald-fan, er blitt Donald-figuren Gøystein Pølsa Fettesen. Det er kanskje et lite plaster på såret etter den skuffende innsatsen i VM-sprinten torsdag.

– Vi mener at idrettsfolkene våre står for så mye godt at vi hadde lyst til å gjøre stas på dem, forteller Donald-redaktør Marius Molaug.

Se alle bildene fra VM-sprinten her!

 

VM-tropp á la Andeby

Til ski-VM på hjemmebane har Donald Duck & Co nemlig tatt den nasjonalpatriotiske hatten på. Donald-tegner Arild Midthun har tegnet de norske skiheltene i umiskjennelig andebysk strek, og etter gårsdagens fiasko på sprinten, har også Pølsa fått sin egen Donald-figur.

Gøystein Pølsa Fettesen (Øystein Pettersen) pryder en tosiders VM-plakat i siste utgave av Donald sammen med Margit Snørrpen (Marit Bjørgen), Fetter Fjontug (Petter Northug), Kriseteam Storm R. Steinbra (Kristin Størmer Steira), Flåddbjørn Hjelmutslett (Odd-Bjørn Hjelmeset) og Teskje Dodraug (Therese Johaug).

Å bli tegnet som Donald-figur er en ære som sjelden blir vanlige folk til del. Arild Midthun er Norges eneste offisielle Donald-tegner.

Les også: Med Donald Duck på timeplanen

 

Northug og Hellner som Nærum-historie

–I tillegg har vi en spesiell ski-VM-historie av Knut Nærum og Arild Midthun. Der går det hardt for seg i skisporet mellom Fetter Fjontug, Flaksel Bleikmann og Markmus Kelner, forteller Molaug.

Litt uforvarende har forfatterne altså forutsett knivingen mellom Northug og Hellner på torsdagens herresprint. Donald-redaktøren røper at det knapt er en nebblengde som skiller Fjontug og Kelner. Men får nord-anden revansje?

Donald deltar ikke selv

Langrennshistorien til Knut Nærum og Arild Midthun kan også bli en ambassadør for langrennssporten i andre land.

Den gjøres tilgjengelig gjennom det internasjonale Donald-samarbeidet, og kan potensielt bli trykt i 20 land. Donald-lesere i Danmark, Tyskland og Italia kan dermed komme til å få se langrennskamp og blodslit i vakker Andeby-Oslosk natur.

– Donald er jo ikke ukjent med idrettskonkurranser, han har deltatt i både OL og VM i sin tid. Men denne gangen valgte vi å la mer gjenkjennbare ender stå for konkurransen, forklarer Donald-redaktøren.

 

LES ALT OM SKI-VM PÅ VÅRE VM-SIDER!

 

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere