RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Start rengjøringen med å spyle grundig med rent vann fra hageslangen.
Start rengjøringen med å spyle grundig med rent vann fra hageslangen. Foto: Foto: Kristian Owren, IFI/ANB

Ren terrasse på 1-2-3

Nå er det på tide igjen. Slik foregår rengjøringen.

Vanlig vedlikehold krever egentlig bare litt god, gammeldags skrubbing.

Våren er her, og det er tid for vedlikehold av terrassen. Du behøver ikke bruke mange timene på å få et trivelig uterom etter en lang og kald vinter.

 

Begynn med vann

Allerede når du spyler over terrassen med hageslangen begynner rengjøringen.

Rent vann gjør mye av jobben alene; fuktigheten setter umiddelbart i gang med å løse opp skitten.

Deretter setter du inn terrassebordene med et egnet rengjøringsmiddel for vedlikeholdsvask.

Det finnes spesielt kraftige midler for terrasserengjøring, men de må du unngå dersom terrassen ikke skal ha ny overflatebehandling med maling, beis eller olje.

 

Tid for skrubbe

Etter at vaskemiddelet har hatt litt tid til å bearbeide treverket, går du løs på gulvet med en litt stiv kost med langt skaft.

Skrubb rengjøringsmiddelet godt inn i terrassebordene slik at all overflatesmuss løsner.

Om det er skitt som sitter spesielt hardt, kan du benytte en skrubb.

 

Avslutt med vann

Så er det tid for å ta fram hageslangen igjen. Husk at det trengs mye vann for å fjerne såperestene.

Om nødvendig hjelper du til med kosten.

Det er selvfølgelig mulig å bruke høytrykkspyler, men da må du være forsiktig!

Det er i første rekke store vannmengder du trenger – ikke høyt trykk. Holder du dysen for nær treverket har det lett for å bli fliset opp.

Har du et terrassegulv av betong eller stein, kan terrassevaskeren på høytrykksspyleren fungere utmerket. (ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere