RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

første bU-møte: Det nye bydelsutvalget møttes torsdag. Politikerne diskuterte blant annet økonomi, barnehager og lokalbibliotek.
første bU-møte: Det nye bydelsutvalget møttes torsdag. Politikerne diskuterte blant annet økonomi, barnehager og lokalbibliotek.

Roser ansatte i trange tider

Godt nytt fra bydelsutvalget: Både budsjettet og barnehageplassene er i rute.

NYDALEN: Torsdag møttes bydelsutvalget i Nordre Aker til sitt første møte siden valget. Blant annet ble budsjettsituasjonen i Nordre Aker diskutert.

Ros til ansatte

Stopp i både ansettelser og innkjøp gjør at budsjettet ser ut til å være i rute, og at det nye bydelsutvalget står overfor en oversiktlig økonomisk situasjon.

Både bydelsadministrasjonen og et samlet bydelsutvalg ønsker å berømme de ansatte i bydelen for deres innsats i en periode med stramme budsjett og store kutt.

– Vi hadde forventet mer støy fra de ansatte, sa bydelsdirektør Mona Taasen.

Full dekning

Status i opptak til barnehager ble også lagt fram.

– Vi er der vi skal være, både når det gjelder dagens dekning og planene framover, sa leder for bydelsutvalget, Bent Gether-Rønning (H).

Alle i bydelen som søkte innen fristens utløp, har fått tildelt barnehageplass. Bydelen jobber nå med å finne barnehageplasser til barn som er født etter 1. september i fjor, og som dermed ikke har lovfestet rett til barnehageplass i år.

Presser på for bibliotek

I tilknytning til Nydalen skole er det satt av lokaler til et lokalbibliotek. Mesteparten av biblioteket har imidlertid stått tomt siden skolestart i høst, fordi det ikke er satt av midler til drift.

Bydelsutvalget besluttet å be kommunen opprette et lokalbibliotek i disse lokalene, med oppstart i 2012, og at det skal settes av midler til både innkjøp av bøker og drift på Oslo-budsjettet.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere