RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Husk at skjenketidene ikke er de samme når det er påske.
Husk at skjenketidene ikke er de samme når det er påske. Foto: Bjørnflaten, Thomas (SCANPIX)

Sjekk når du kan kjøpe øl og vin i påsken

Sist oppdatert:
Snart er det påske og fri. Vurderer du utepils eller en god middag med noe godt i glasset, bør du lese videre.

OSLO: Det er kun et par dager til påsken, med helligdager. Da er skjenketidene kanskje greie å få med seg om du skal ut og nyte noe godt i glasset.

På Skjærtorsdag, langfredag, 1. og 2. påskedag får du kjøpt øl og vin fra klokken 12, mens alkohol over 22 prosent blir solgt fra klokken 13.

Det er vanlig skjenketid påskeaften.

Sola titter frem

Det blir kanskje vær til å ta seg en utepils. Selv om temperaturene ikke blir de høyeste, så titter sola frem på torsdag, fredag og lørdag, melder Yr.no.

Sola er uansett noe de fleste vil ta godt i mot, spesielt etter vinterkaoset som var før påskeuken.
Var du ikke i Oslo, så kan du se hvordan det så ut da snøen lammet hovedstaden her.

Påskeværet.


Stenger tidlig i butikken

Dropper du bypåsken og skal avgårde, kan du kjøpe med deg pils til fjells bør du huske at ølsalget stenger tidligere. På onsdag er ølsalget åpent mellom 09 og 18.

På helligdagene stenges nemlig ølhyllene. Påskeaften er det salg mellom klokken 09 og 15.

Vinmonopolet stenger klokken 15 onsdag 1.april, og holder stengt påskeaften.

Les også: - Endelig har vi fått eget Oslo-øl

Her er reglene du bør huske:

  • Skjenkingen skal skje i utestedets åpningstider, men aldri senere enn klokken 03. 
  • Skjenking av øl og vin kan ikke skje før klokken 08 på hverdager og ikke før klokken 12 på søndager, helligdager og høytidsdager.
  • Skjenking av brennevin kan ikke skje før klokken 13. 

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere