RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fellesarbeide, tre av kunstnerne i Super City Bros.
Fellesarbeide, tre av kunstnerne i Super City Bros. Foto: FOTO: ANITA HILLESTAD

Skal feire graffitien

Hatet av noen, elsket av andre – uansett feirer Hausmania denne uka graffitien med egen festival.

SENTRUM: «Vår misjon er å påvirke og skape kultur, å promotere unike artister og å ha det gøy», skriver de polske graffitikunstnerne i stiftelsen Vlepvnet om seg selv.

Fredag denne uka kommer til til Oslos graffitihjerte, Hausmania i anledning kulturhusets egen grafittifestival. På initiativ fra Vlepvnet har det blitt inngått et samarbeid mede Hausmania, der norske grafittikunstnere har vært i Polen og malt.

Nå er det altså de polske kunstnernes tur til å komme til Oslo, hvor de besøker det nyoppstarta nettverket Super City Bros.

LES OGSÅ: Fritt fram for graffiti

BYRÅDET: – HAUSMANIA ER EN BASTARD I SYSTEMET

Super City Bros er et nyoppstartet nettverk av både Vlepvnet, Kulturhuset Hausmania og folk fra Oslos streetartmiljø som vil samarbeide om utveksling av kunstneriske metoder og politisk plattform.

– Målet med prosjektet er kunstnerisk utveksling mellom artister fra Warzsawa og Oslo, utvksling av kunnskap rundt streetart som kunst og streetarts rolle i det offentlige rom i Norge og Polen. I tillegg ønsker vi å skape en åpen debatt der vi involverer unge, politikere, kunstnere og folk som ellers er interessert i tematikken. Stikkord er streetart i det offentlige rom, streetart som kunst, streetart som vandalisme? Hvem har retten til det offentlige rom? skriver Hausmania i en pressemelding.

Festivalen varer fram til torsdag 21. oktober, og i denne perioden blir det mulig å få med seg arbeidene som lages både på Hausmania og ellers i sentrum- og Grønlands-området.

 

 

 

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere