RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Karoline Sand Haarberg er strålende fornøyd med NM-tittelen. Til høyre bronsevinner Ricardo Draaisma (sølvvinner Kristian Gjerde var ikke tilstede under prisutdelingen). Foto: Martin M. Nielsen/Anorak
Karoline Sand Haarberg er strålende fornøyd med NM-tittelen. Til høyre bronsevinner Ricardo Draaisma (sølvvinner Kristian Gjerde var ikke tilstede under prisutdelingen). Foto: Martin M. Nielsen/Anorak

Søker avslappede osloborgere

Jakten på Norges laveste hvilepuls er atter i gang. Nytt i år er det at det uoffisielle norgesmesterskapet arrangeres i Oslo, Trondheim og Bergen – samtidig. Klarer hovedstaden å beholde NM-tittelen i år?

Oslo: Lørdag 21. august arrangeres NM i Slappa for fjerde gang på rad. Det ventes flere hundre deltakere fra hele landet, og på grunn av den enorme pågangen i fjor er mesterskapet utvidet til Trondheim og Bergen.

– Konkurransen vil kjøres parallelt i de tre byene, før vi til slutt kårer Norges mest avslappede person, sier informasjonssjef i Norsk Kaffeinformasjon, Marit Lynes.

Omdøpt etter NM-seier

Fjorårets vinner, Karoline Sand Haarberg (16) fra Oslo, har begynt å like kaffe etter at hun vant tittelen som Norges mest avslappede.

Les også: Skoleelev var slappest

Hun forteller at hun er forberedt på å forsvare gulltrakteren og hvilepulsrekorden med nebb og klør. Likevel frykter den regjerende mesteren at nervene kan komme til å ta overhånd under årets NM.

– I fjor deltok jeg litt på sparket og var rimelig avslappet når jeg la meg i hengekøya for å måle pulsen. I år derimot har jeg en tittel som skal forsvares. Det kan nok bidra til at jeg stresser litt mer på forhånd, sier hun.

Den avslappede 16-åringen, som i fjor oppnådde en hvilepuls på rekordlave 42 slag i minuttet, forteller at hun som følge av NM-seieren fikk kallenavnet Slappa-Karro blant venner.

– I tillegg skal jeg faktisk flytte til kaffepausens hjemland, Italia, etter sommerferien. Da gleder jeg meg til siesta og mørkbrent espresso hver dag. Vi har noe å lære av det folkeslaget, sier hun.

Et mesterskap for alle

Marit Lynes i Norsk Kaffeinformasjon oppfordrer deltakere fra hele landet til å bli med.

– Under fjorårets NM hadde vi 276 deltakere, og i år satser vi å slå denne rekorden. Vi vil ha deltakere fra hele landet, sier hun.

Les også: Kjemper pulsen ned

I tillegg til å søke etter deltakere etterspør arrangøren sykepleiere og sykepleierstudenter for å måle deltakernes hvilepuls i de tre byene.

– Dette har vært en særdeles avslappende og populær jobb tidligere år, men i forbindelse med at mesterskapet utvides trengs det flere pulsmålere, sier Lynes.

Det fredsommelige mesterskapet avholdes på St. Hanshaugen i Oslo, Byparken i Bergen og Tordenskioldsparken i Trondheim. NM i Slappa er en hyllest til den gode kaffepausen.

– Vi lever i et hektisk samfunn der hverdagen er travel. Kaffepausen blir derfor stadig mer verdifull. Den gir folk en pust i bakken, og bidrar til at vi får summet oss og pratet sammen, sier Lynes.

Du bør trolig være i relativt god form dersom målet med deltakelsen i årets mesterskap er edelt metall på peishylla. Likevel påpeker Marit Lynes i Norsk Kaffeinformasjon at NM i slappa er en konkurranse som passer uansett alder.

– I løpet av de årene vi har arrangert dette norgesmesterskapet har vi hatt deltakere i alle aldere. Den foreløpig eldste var 82 år da han deltok, og endte på 57. plass. Kanskje noen vil sette ny aldersrekord i år, spør Lynes.
 

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere