RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

SYKLER UANSETT VÆR: Siri Helle sykler mellom Nedre Bekkelaget og Oslo sentrum uansett vær. Hun ønsker bedre tilrettelegging for sykkel.
SYKLER UANSETT VÆR: Siri Helle sykler mellom Nedre Bekkelaget og Oslo sentrum uansett vær. Hun ønsker bedre tilrettelegging for sykkel. Foto: Foto: Trine Solberg

Slik er Oslofolks sykkelhverdag

Oslo kommune vil vise at sykling er for folk flest. I dag sparkes en ny kampanje i gang, for å få deg til å sykle mer.

SENTRUM: Sykkelprosjektet ønsker å få flere til å sykle i hverdagen, og lanserer mandag 5. mai en inspirasjonskampanje for sykling i hverdagen.

Ideen er å inspirere til mer sykling ved å vise mulighetene sykkelen som transportmiddel har. Kommunen vil også vise at sykkelen er for folk flest, og ikke bare våghalser og treningsnarkomane.

LESERNE MENER: «Det er blitt så trendy å sykle at alt annet skal vike for disse terroristene»

Viktigste er å komme fort frem

Og for å få deg til å sykler mer har kommunen funnet fire «vanlige» Oslo-borgere til å fortelle om sin sykkelhverdag. Disse kan du framover se på reklameplakater over hele byen.

Fredrik (15) bor på Ullerntoppen, i perfekt sykkelavstand til skole, venner og fritidsaktiviteter. Sykkelen gir ham frihet til å reise dit han vil, uten å være avhengig av at foreldrene har tid til å bringe og hente.

– Innimellom sykler jeg for treningens skyld, men som regel så er det aller viktigste å komme seg fort frem, forteller han.

Mari (25) bor på Torshov og studerer på handelshøyskolen BI. Hun sykler når hun skal i butikken, besøke venninner, til høyskolen eller på treningstur.

– Jeg trenger ikke bry meg om rutetabeller eller parkeringsplasser, og så er det utrolig effektivt. Man kan koble av mens man suser gjennom byen, påpeker Mari.

LES OGSÅ: Samferdselsministeren: – Jeg gruer meg til hjemveien

Føler seg fri på sykkelen

Veronica (50) sykler til de fleste formål, og sparer både tid og krefter ved å bruke el-sykkel når hun skal på jobb i Bærum, 17 kilometer unna.

– Når jeg sykler så føler jeg meg fri. Jeg sparer tid, fordi jeg slipper å stå i kø, og med el-sykkel kan jeg nesten sykle så langt jeg vil. Det er min måte å bevege meg fort og langt, sier hun.

Wasim (38) bor i Lommedalen og pendler til jobben som lege på Rikshospitalet. Han bruker sykkelen til jobb, men også for å være ute sammen med barna sine. For Wasim er sykkelpendling en god måte å klemme mosjon inn en ellers travel hverdag.

– Det er en veldig enkel og morsom måte å få 30 minutters daglig trim, påpeker han.

LES OGSÅ: – Jeg føler meg innmari utrygg, så jeg sykler som en kjerring

Mange vil sykle mer

En ny undersøkelse, som offentliggjøres i dag, viser nemlig at Oslos befolkning er svært positive til sykling. Hele 94 prosent av de spurte mener at det er bra at kommunen jobber for å få flere til å sykle. Mange ønsker også å sykle mer.

– Vi vet at Oslos innbyggere har de rette holdningene til sykling. Nå ønsker vi å inspirere til handling. Det er plass til flere syklister i byen, sier Rune Gjøs, direktør i Sykkelprosjektet i Oslo kommune.

Kampanjen varer i totalt tre uker, og vil pryde busser, trikker og bysykkelstativer i løpet av ukene 19, 20 og 21.

LES OGSÅ:

Nå blir det gratis med sykkel på t-banen

– Blått styre er det verste som kan skje for Sykkel-Oslo
 

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere