RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Du bør ta i bruk et egnet verktøy, en champagnesabel. Bruk aldri brødkniv til sabling, anbefaler Svein Lindin.
Du bør ta i bruk et egnet verktøy, en champagnesabel. Bruk aldri brødkniv til sabling, anbefaler Svein Lindin. Foto: Foto: Rolf Magnus W. Sæther

Slik sabler du champagnen

Fikser du dette, blir det også snakkisen blant festdeltakerne på nyttårsaften.

KVINNEGUIDEN.NO: Visste du at det er to bildekks trykk i en champagneflaske? Dermed er det mye kraft som skal forløses når flasken åpnes.

Riktig verktøy

Vil prøve deg på sabling, bør du følge tipsene til vinekspert Svein Lindin ved Vinofil.no.

- En champagneflaske har et svakt punkt helt oppe med korken, og treffer du dette punktet med en egnet champagnesabel, får du et rent kutt, sier Lindin.

For å få til dette bør du ha et egnet verktøy, en champagnesabel. Bruk aldri brødkniv, og gjør det aldri på flasker som ikke inneholder Champagne, Cava eller liknende.

Slik gjør du det:

  • Åpne forseglingen på champagnen slik at det er en halv gang igjen.
  • Finn skjøten på flasken, hold flasken på midten og legg sabelen mot flasken.
  • Gi sabelen godt med fart mot korken og vær sikker i treffet.

Flere aktuelle nyttårssaker på Kvinneguiden.no:

Les også: Slik pynter du deg til festen

Les også: Årets lekreste nyttårskjoler

Les også: Hold deg i form i romjulen

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere