RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Du bør ta i bruk et egnet verktøy, en champagnesabel. Bruk aldri brødkniv til sabling, anbefaler Svein Lindin.
Du bør ta i bruk et egnet verktøy, en champagnesabel. Bruk aldri brødkniv til sabling, anbefaler Svein Lindin. Foto: Foto: Rolf Magnus W. Sæther

Slik sabler du champagnen

Fikser du dette, blir det også snakkisen blant festdeltakerne på nyttårsaften.

KVINNEGUIDEN.NO: Visste du at det er to bildekks trykk i en champagneflaske? Dermed er det mye kraft som skal forløses når flasken åpnes.

Riktig verktøy

Vil prøve deg på sabling, bør du følge tipsene til vinekspert Svein Lindin ved Vinofil.no.

- En champagneflaske har et svakt punkt helt oppe med korken, og treffer du dette punktet med en egnet champagnesabel, får du et rent kutt, sier Lindin.

For å få til dette bør du ha et egnet verktøy, en champagnesabel. Bruk aldri brødkniv, og gjør det aldri på flasker som ikke inneholder Champagne, Cava eller liknende.

Slik gjør du det:

  • Åpne forseglingen på champagnen slik at det er en halv gang igjen.
  • Finn skjøten på flasken, hold flasken på midten og legg sabelen mot flasken.
  • Gi sabelen godt med fart mot korken og vær sikker i treffet.

Flere aktuelle nyttårssaker på Kvinneguiden.no:

Les også: Slik pynter du deg til festen

Les også: Årets lekreste nyttårskjoler

Les også: Hold deg i form i romjulen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere