RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Har du først fått smaken på kantarell blir du aldri lei.
Har du først fått smaken på kantarell blir du aldri lei. Foto: Foto: Privat

Sopptember venter

September nærmer seg og det er en rekke soppaktiviteter på Sandbakken.

SANDBAKKEN: Sørlige del av Østmarka går for å være et meget godt soppområde og Sandbakken markastue har også i år en serie med soppkurs for nybegynnere og litt trente sopplukkere.

– Soppkursene på Sandbakken har de siste årene vært meget godt besøkte, og vi regner også i år med fulle hus de seks dagene kursene holdes, sier vert Even Saugstad.

Sopp for alle

– Her kan både ferske og garvede sopplukkere få nyttig veiledning for å kunne skille giftige fra spiselige sopper. Det blir også en tur ut i soppskogen med etterfølgende vurdering av deltakernes fangst, og deltakerne får også tips om matlaging med sopp og det blir servert et lite soppmåltid., sier Saugstad.

Kursene holdes lørdager og onsdagskvelder i august og september (se egen liste) i samarbeid med Morten Jødal i Soppgleder som står for instruksjonen.

Soppkontroll

Hver søndag fram til 3. oktober er det i tillegg soppkontroll på Sandbakken. Mellom 15.00 og 17.00 er representanter for Oslo og omland sopp- og nyttevekstforening på plass med sitt årvåkne blikk og hjelper deg å kontollere soppfangsten din.

Soppkontrollørene oppfordrer til å ta en tur innom Sandbakken uansett om du har kurven full av sopp, eller du ikke har begynt å plukke ennå.

– Kan du lite om sopp har vi mye å lære deg. Kan du en god del har du muligheten til å utvide reportoaret, sier representantene for soppforeningen og anbefaler å holde ukjente arter fra hverandre i kurven for å ungå at giftige sopper smitter over på de spiselige. Kafeen er også åpen til 17.00 dagene med soppkontroll.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere