RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

I lengre tid har det pågått store arbeider ved og i Kongshavn i forbindelse med ny adkomst til Sydhavna. Kommende uke vil alle i området bli mer eller mindre berørt melder Havnevesenet.
I lengre tid har det pågått store arbeider ved og i Kongshavn i forbindelse med ny adkomst til Sydhavna. Kommende uke vil alle i området bli mer eller mindre berørt melder Havnevesenet. Foto: Foto: Arne Vidar Jenssen

Stenges for tog og biler

Utarbeidelse av ny adkomst til Sydhavna i Kongshavn gjør at trafikken i området bli betydelig påvirket fra mandag. Dette gjelder tog, biltrafikk og for gående og syklende.

KONGSHAVN: I disse dager innleder Statens Vegvesen og AF Entreprenør en ny fase i anleggsarbeidene i forbindelse med ny ankomst til Sydhavna i Kongshavn.

Mosseveien var også forrige helg stengt i forbindelse med arbeidene, og nå blir det igjen vanskelig å komme seg forbi anleggsområdet.

Havnevesenet forteller i en pressemelding at dette vil ha flere konsekvenser for trafikken i området.

Les også: Slik blir den nye E 18 Mosseveien

Buss for tog

Mandag 28. juli kl. 06:30 stenges Østfoldbanen i forbindelse med diverse vedlikehold. Banen vil være stengt frem til 7. august. I denne perioden vil AF Entreprenør gjennomføre diverse nødvendig arbeid knyttet til etableringen av ny adkomst til Sydhavna.

NSB setter opp buss for tog i denne perioden. Les om busstilbudet her!

28. juli begynner også arbeidet med klargjøring for demontering av gang- og sykkelbro ved Mosseveien-Havneveien.

Man må derfor regne med mindre forstyrrelser i trafikken i området på grunn av tilrigging av mobilkraner og uttransportering av broseksjoner. Havneveien over Alnaelva vil også bli stengt i kortere perioder i tidsrommet 16:00-06:00 på grunn av heiseoperasjoner og uttransportering.

Varigheten av stengingen er vanskelig å anslå nøyaktig, men det kan ta opptil flere timer per stenging.

Omkjøringen vil bli skiltet, men adkomst vil skje via rampe på Mosseveien og adkomst/utkjøring vil skje via Ormsund. I periodene veien er stengt vil entreprenør ha vakter ved bommene ved Skur 92 og Ormsund.

Fjerner gang- og sykkelbro

Den nye traseen for gående og syklende vil fra fredag 25. juli følge den nye broen som er bygget på Kongshavn, som en konsekvens av at den eksisterende gang- og sykkelbro fjernes. Traseen vil krysse Havneveien ved innkjøringen til containerdepotet Bring på Kongshavn.

– Vi ber alle trafikanter om å være oppmerksomme på disse endringene, særlig med tanke på syklende i høy hastighet ned fra Mosseveien, avslutter Havnevesenet i sin melding.
 

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere