RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stengte Torggata

Natur og Ungdom krever bilfritt sentrum, og stengte deler av Torggata lørdag i en markering.

TORGGATA: – Bilen er i veien i norske byer. I Oslo blir sentrum kvelt av bilene som går på bekostning av gående, syklende og luftkvaliteten. Så langt har ikke politikerne tatt tak i problemet, nå har vi tatt saken i egne hender og gjort Torggata helt bilfri og skapt liv i sentrum, skriver Ola Skaalvik Elvevold i en pressemelding.

Bilfritt sentrum

Lørdag stengte altså ungdomsorganisasjonen deler av Torggata, en gate som i prinsippet allerede er en gågate i et prøveprosjekt.

Nylig ble imidlertid Ap, SV, Venstre og Rødt i samferdsels- og miljøkomiteen i Rådhuset at Torggata skal stenges permanent. De krever at byrådet – som tidligere har hevdet at det går for fort i svingene med en permanent stenging, fremmer en sak i løpet av første kvartal 2011, der permanent stenging av Torggata kan initieres.

Les også: Rina Mariann Hansen (Ap): – Dette er bare kaos

Natur og Ungdom vil imidlertid gå enda lenger, og vil ha et fullstendig bilfritt sentrum. Lørdag arrangerte de derfor en markering i Torggata, der det var både konserter, stands, fotballspilling og tagging.

– God miljøpolitikk

Med på arrangementet var også statssekretær i Miljøverndepartementet, Heidi Sørensen. Hun ble utfordra av Natur og Ungdom om å stenge bilen ute fra sentrum

– Det er helt naturlig å gjøre Torggata helt bilfri, det er ikke bare god miljøpolitikk, men også god byutvikling. Regjeringen kan ikke overstyre lokalpolitikere i spørsmålet om bilfrie sentrum, men jeg har stor tro på at man gjennom virkemidler som belønningsordningen vil kunne kutte utslippene fra transport i norske byer, svarte Sørensen.

Natur og Ungdom har jobbet for gågate i Torggata i mange år. De er langt fra fornøyd med dagens ordning, men har tro på en framtid uten bil.

– I dag fyller vi Torggata med skatere, fotballspillere, stands og folk. Framtidens byer har plass til bussen, gående og syklende. Bilens æra er over, skriver Ola Skaalvik Elvevold i pressemeldingen.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere