RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Maibritt Christensen, Grethe Knive og Anne Haakonsrud i våre tre lokale husflidslag inviterer nå medlemmer og alle andre til Strandstrikk lørdag fra 11 til 16. Foto: Øystein Dahl Johansen
Maibritt Christensen, Grethe Knive og Anne Haakonsrud i våre tre lokale husflidslag inviterer nå medlemmer og alle andre til Strandstrikk lørdag fra 11 til 16. Foto: Øystein Dahl Johansen

Ta med badetøy og strikketøy!

Lørdag fra 11–16 er det bare å ta med seg strikkepinner og garn til Hvervenbukta. Da er det nemlig Strandstrikk 2010!

HVERVENBUKTA: Det er tre lokale Husflidslag, Bekkelaget og Nordstrand, Søndre Nordstrand og Østensjø, som står bak ideen om å bringe strikking og husflid ut til folket.

– Vi inviterer medlemmer og alle andre til å komme hit og strikke sammen, sier Maibritt Christensen, Anne Haakonsrud og Grethe Knive som representerer hvert av de tre husflidslagene som nå inviterer til strikking på stranda i Hvervenbukta.

Teknikkdemonstrasjon

Husflidslagene vil vise at husflid ikke bare er noe som foregår i bygdene, men at det drives husflidsaktiviteter i byen også.

På strands vil husflidslagene ha fem stands hvor de vil demonstrere og hjelpe til med ulike strikketeknikker.

– Ta med piknikkurv og strikketøy, så får du se hvor morsomt vi har det, oppfordrer de tre damene.

– Strikking er håndbåren kunnskap, det er ikke noe du kan lese deg til, men noe man må gjøre sammen med andre, sier Maibritt Christensen som er leder i Østensjø Husflidslag.

Mentalhygiene

De tre lokale husflidslagene ønsker å markere Norges Husflidslags 100-års jubileum i år. Derfor strikkes det nå på en rekke forskjellige steder. Blant annet på biblioteket, såkalt bokstrikk, og i forbindelse med jubileumsfeiringen 12. juni blir det også Strikk på trikk i sentrum.

– Det er innmari morsomt å strikke, det er enkelt, og så er det god mentalhygiene, forteller damene.

Strikkeglede

De tre husflidslagene har nærmere fire hundre medlemmer til sammen og ønsker nå å nå ut til folk som aldri har strikket før, eller som har glemt hvordan man gjør det.

– Med denne dagen ønsker vi å dele vår strikkeglede og gi mange en mulighet til å strikke for første gang, sier Maibritt Christensen som ønsker alle hjertelig velkommen til

Strandstrikk 2010 i Hvervenbukta lørdag 29. mai klokken 11.00 – 16.00.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere