RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

FIN FLYT: Heming-løper Tuva Toftdahl Staver gikk et godt løp i Sørkedalen søndag. 21-åringen vant seniorklassen i Lauritz Bergendahls minneløp.
FIN FLYT: Heming-løper Tuva Toftdahl Staver gikk et godt løp i Sørkedalen søndag. 21-åringen vant seniorklassen i Lauritz Bergendahls minneløp. Foto: Alle foto: Arild Jacobsen

Tuva nærmer seg toppformen

Tuva Toftdahl Staver (21) er på gang etter en trøblete sesongstart. I Lauritz Bergendahls minneløp var det ingen som holdt følge med Heming-løperen.

SØRKEDALEN: – Det var morsomt å gå. Gøy at jeg også var raskest, sier 21-åringen fra Lillevann.


Tuva Toftdahl Staver vant seniorklassen i Lauritz Bergendahls minneløp foran Trude Stensæter fra Harestua IL søndag formiddag.

Ni sekunder skilte de to konkurrentene etter 5 kilometer klassisk i Sørkedalen.

Viste klasse

– Dette var ikke et viktig renn for meg, men jeg hadde nok blitt litt skuffet hvis jeg ikke hadde vunnet, sier Tuva, som de to siste sesongene har tatt NM-gull i stafett med Heming.

– Hvordan oppsummerer du løpet?

– Alt ble litt stressete på grunn av løypa, den var både svingete og flat. Det var ingen kapasitetsløype, men motstanden var god, sier Toftdahl Staver.

Dagen før løpet i Sørkedalen, viste Heming-talentet også klasse. Da vant 21-åringen Vestmarkrunden (20 kilometer) med over ni minutter.

Tung høst

Tuva forteller til Ullern Avis Akersposten at oppturene i helgen var viktige.

– Før jul gikk det litt trått. Formen var ikke der, sier langrennsløperen, og utdyper:

– I høst var jeg mye syk, og ble satt tilbake.

Til helgen går talentet både 10 kilometer klassisk og sprint i Skandinavisk Cup i Åsarna, Sverige. Der håper Lillevann-jenta på nok en opptur.

– Målet er å komme i bedre form. Det er det viktigste nå. Jeg har ikke et konkret mål med konkurransene, men hvis jeg fortsetter å kjenne meg fin i kroppen, vet jeg at det kan gå fort, sier Toftdahl Staver, som kombinerer toppidrett med studier på NTNU i Trondheim.

21-åringen har siden i høst vært en del av talentlaget Team NTNU.

– Det er en veldig fin treningskultur i Trondheim, forteller hun.

– Hva er det langsiktige målet?

– Jeg har fortsatt en drøm om å bli best. Jeg fikk meg en liten knekk etter den tunge sesongstarten, men jeg holder motet oppe, sier Tuva Toftdahl Staver.

PS! Heming-løper Martine Engebretsen vant J14-klassen i Lauritz Bergendahls minneløp. Oscar Moe (IL Heming) kom på 2. plass i G14-klassen.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere