RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Valgfunksjonærene avgjør om du får stemme på OL i ditt eget nabolag

Alle 60.000 som kun kan avgi stemme i folkeavstemningen må ned til Rådhuset for å gjøre dette ... Det vil si, om ikke valgfunksjonærene i bydelen din velger å ta imot stemmen din.

SENTRUM: I forrige uke ble det sendt ut en informasjonsbrosjyre til alle husstander i Oslo for å gjøre både valget og eventuelle misforståelser enklere å forstå. Dessverre ble reaksjonen en litt annen.

På nettsiden til Oslo-OL og på baksiden av brosjyren står det følgende: «På valgdagene 8. og 9. september kan du avlegge stemme i ett av 111 valglokaler. Har du stemmerett kun ved kommunestyrevalg kan du avlegge din stemme i et eget lokale i Oslo rådhus, inngang borggården».

Propaganda for JA-siden

Dette reagerer blant annet Rødt sterkt på og har sendt et brev til Fabian Stang med krav om ny informasjonsbrosjyre.

– Det er regelrett feilinformasjon, som angår hele 60.000 Oslo-borgere. Faktum er jo at innbyggere som bare har stemmerett ved kommunevalg, har like stor rett som alle andre Oslo-innbyggere til å avgi stemme i folkeavstemninga ved et av de 24 forhåndsstemmestedene i perioden fram til 6. september, tordner leder for Rødt, Bjørnar Moxnes.

– Det er regelrett feilinformasjon, som angår hele 60.000 Oslo-borgere. 

Han mener også at informasjonsbrosjyren til Oslos husstander er ensidig positivt vinklet for et OL, og er svært misforsnøyd med det han mener er en propaganda brosjyre for ja-siden.

Ønsker ikke å avvise noen

Ordførerens kontor understreker at informasjonen i brosjyren er korrekt, og at de som skal stemme kun på folkeavstemningen må dra ned til Rådhuset for å gjøre dette.

Allikevel har både Ola Elvestuen og OL direktør Eli Grimsby tidligere denne uken opplyst om at det er mulig å forhåndsstemme ved valglokalene som er satt opp rundt omkring i Oslo.

Oslo kommune har en en policy om å ikke avvise noen, så dersom et valglokale har lite folk kan det godt hende de tar imot stemmen og sender den til Rådhuset, men at det er ikke å anbefale. Har valgfunksjonærene mye å gjøre kan de som vil stemme være så uheldige å få beskjed om å stemme ved Rådhuset.
 

LES OGSÅ:

Oslo-OL får støtte fra Lier

Krever OL-hall i Oslo sør

KRONIKK: «OL i Oslo er for både bredde- og toppidrett»

DEBATT: «Nei til OL i Oslo 2022!»
 

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere