RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bahá'í-troen er lite kjent i Norge, men Bjørn Hubendick, Thalia Borgen og Øystein Fjær gjør sitt for å spre det glade budskap.
Bahá'í-troen er lite kjent i Norge, men Bjørn Hubendick, Thalia Borgen og Øystein Fjær gjør sitt for å spre det glade budskap.

Verdensreligionen uten presteskap

Bahá'íenes liv og lære er heller ukjent i Norge. Vi er som Groruddalen, et verdenssamfunn i miniatyr, sier Thalia Borgen.

GRORUD: Ildsjeler fra den voksende Oslomenigheten hadde sist uke tatt turen til Grorud samfunnshus for å spre sitt glade budskap.

Den nyeste

Bahá'í-troen er den nyeste av verdensreligionene.

På litt over 150 år har den vokst fra å være en liten og ukjent bevegelse i Midtøsten til en utbredelse verden over, forteller Bjørn Hubendick.

Han legger til at Bahá'í-samfunnet er et av verdens mest fargerike organiserte fellesskap. Bahá'í-troen utfordrer den vanlige oppfatningen om menneskets natur og mulighet for å skape et fredelig og rettferdig verdenssamfunn.

Ingen prester

I motsetning til de andre store religionene greier Bahá'íene seg uten presteskap.

Vi trenger ingen prestehjelp for å finne den rette tro. Hver og en kan søke sannhet for seg selv, sier Thalia Borgen og legger til:

Vårt samfunn er ikke preget av mystikk og er lett tilgjengelig. Her finner du alle slags mennesker. Vi er som groruddølene, et verdenssamfunn i miniatyr.
Bahá'íene har sitt eget hellige sted Karmelfjellet. Her ble tempelet med de praktfulle terrassene fullført i 2001, og hit valfarter over en million hvert år. Karmelfjellet er også hellig sted for både jøde- og kristendommen.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere