RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rettferdig: Venstre og May-Brith Døssland vil at bydelen skal drive «fair trade».
Rettferdig: Venstre og May-Brith Døssland vil at bydelen skal drive «fair trade».

Vil handle rettferdig

Venstre vil ha "rettferdig handel" i Nordre Aker. Bydelens forvaltning må gå foran som et godt eksempel, mener May-Brith Døssland.

Nordre Aker: I forrige møte i bydelens Kultur- og oppvektskomité la Venstre frem forslag om "rettferdig handel" i Nordre Aker og fikk flertall i komitéen. I kveld skal saken opp i bydelsutvalgsmøtet (BU).

"Rettferdig handel" kan være med på å sikre varens produsenter et minstemål av rettigheter med tanke på u-land-produsenter som selger varer til i-land. "Rettferdig handel" kutter blant annet i antall mellomledd mellom produsent og sluttforbruker, slik at det blir mer igjen i lønn til de som produserer varene, foreller Venstres May-Brith Døssland også leder av bydelens Kultur- og oppvekstkomité.

Hvis Ventres forslag om "fair trade" får flertall i kveldens BU-møte så betyr det at all servering fremover i bydelens "regi" både i den sentrale bydelsforvaltning og i andre deler av bydelens virksomhet skal være i tråd med "rettferdig handel"-prinsippet, sier Døssland.

Hva det eventuelt vil koste bydelen å prioritere "rettferdig handel" mener Døssland det er litt tidlig å si noe om.

Men skulle det bli litt dyrere, så er det jo uansett en flott måte å støtte u-land på, sier Døssland.

Veldig bra hvis Nordre Aker bydel kan gå foran som et godt eksempel, og være med på å bidra til bedre lønn og rettigheter for u-landsprodusenter, sier en optimistisk Døssland foran kveldens BU-møte.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere