RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Groruddalsbeboer og Ap-politiker, Jan Bøhler, vil legge kabler i bakken på det han kaller "viktige strekninger" i dalen.
Groruddalsbeboer og Ap-politiker, Jan Bøhler, vil legge kabler i bakken på det han kaller "viktige strekninger" i dalen.

Vil legge Grorud-master i bakken

Det er ikke bare i Hardanger de ikke vil ha monstermaster.

GRORUDDALEN: Lokalpolitikere og ulike foreninger i Groruddalen har i årevis foreslått å legge ledningene under jorden. Uten å ha blitt hørt. Nå får mast-motstanderne endelig støtte, skriver Aftenposten.

En gruppe innenfor Groruddalssatsingen inviterer Statnett til et møte for å diskutere mulighetene for å legge ledningene ned i bakken, skriver avisen.

Byutviklingsbyråd Bård Folke Fredriksen (H) er enig i at det er viktig å legge kablene ned i jorden for å sikre en videre utvikling av Groruddalen.

– Vi vil kartlegge og se om det er lønnsomt å få kablene ned i bakken. Stat og kommune er selv store grunneiere som kan se nytten av området som er båndlagt av kablene.

– Vi skal ikke tenke at vi skal legge kilometervis med jordkabler i Groruddalen, men heller på noen viktige strekninger, der ledningene stopper utvikling av områder; Breivoll, Grorud stasjon, Trosterud, Ellingsrud og Rommen, sier Jan Bøhler til avisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere