RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Det mener Håvard Kvistle i norske Buddy. Nå får miljøbilene muligens boltre seg fritt på byens P-plasser. Arkivfoto
Det mener Håvard Kvistle i norske Buddy. Nå får miljøbilene muligens boltre seg fritt på byens P-plasser. Arkivfoto

Vil reservere p-plasser for miljøbiler

Høyre fremmet torsdag et forslag i Finanskomiteen i Oslo om at 70 prosent av byens kommunale parkeringsarealer skal reserveres klimavennlige biler innen år 2025.

OSLO: Med dette ønsker vi å motivere bileiere til å tenke miljø og klima når de skifter ut sin bil i årene fremover, sier Per-Trygve Hoff, medlem av Finanskomiteen for Høyres bystryregruppe, til Lokalavisene Oslo.

Hoff fremhever at Høyre fortsatt ønsker å gjennomføre en betydelig opprustning av kollektivtilbudet i Oslo, men at selv et godt kollektivtilbud aldri vil kunne erstatte bilen helt.

Vårt ønske er at de som av ulike private eller yrkesmessige årsaker MÅ benytte bil i sentrum, velger klimavennlige kjøretøy. Vi tror at tilgjengelige P-plasser vil kunne være et enda sterkere insentiv til å velge miljøvennlig, sier Hoff.
Innstrammingen er foreslått å skje gradvis, og Hoff håper at dagens forurensende forbrenningsteknologi vil være gammeldags i 2025.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere