RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vinkelplassen uten sykkelstativ, og parkeringslomme mot Valkyriegaten, og med tre, slik den vil fremstå til høsten. .
Vinkelplassen uten sykkelstativ, og parkeringslomme mot Valkyriegaten, og med tre, slik den vil fremstå til høsten. .

Vinkelplassen blir ny

Det vanker både kunst og tre når Vinkelplassen skal bli et urbant pustehull til sommeren.

VALKYRIEGATEN: Vinkelplassen får et kunstverk som er prosjektert på stedet.

Jeg har laget en ganske stor skulptur, basert på hvordan en kurve ville vært utformet av en funkisarkitekt, sier kunstner Gunn Harbitz.

Da jeg var på Vinkelplassen for å få ideer til dette, opplevde jeg de store funkisbyggene som sterke. Skulpturen er derfor blitt til som min opplevelse av av funkis som form, sier Harbitz.

Hun er en mye brukt kunstner, men skulpturene hennes er sjelden å finne i så urbane områder som Vinkelplassen.

En oase

Jeg opplevde at plassen ville være en oase, og at den sa, "Jeg trenger ro i all denne trafikken", sier Harbitz.

Hun er trygg på Landskapsfabrikken, som gjør utformingen av plassen, slik at stenen får den plassen den trenger, og ikke blir utkonkurrert av andre elementer.

Vinkelplassen på Majorstuen er liten med sine 860 m2, men den har likevel en viktig funksjon i bybildet med sin sentrale beliggenhet nær Majorstua, et av byens viktigste knutepunkt.

Sommer 2008

Etter planen vil opparbeidelsen starte i juni, men eksakt fremdrift vil først være klart når entreprenør er engasjert. Tilgang til næringslokalene i Vinkelgården og en passasje over plassen for fotgjengere skal sikres mens oppgraderingen pågår. Det skriver Eiendoms og byfornyelsesetaten i en pressemelding.

Plassen har i dag beplantning, bysykkelstativ og et relativt nytt asfaltdekke.

Høy kvalitet

Den mangler imidlertid benker, og de lave betongkantene rundt plantefeltene er eneste sittemulighet. Dagens utforming virker noe tilfeldig, og byrommets kvaliteter er på ingen måte utnyttet.

Det er idessuten lagt vekt på å bruke materialer av høy kvalitet og hele plassen vil få et dekke av lys grå granitt, opplyser eiendoms- og byfornyelsesetaten.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere