RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Et OL i Oslo kan muligens bli mindre kompakt enn de opprinnelige planene.
Et OL i Oslo kan muligens bli mindre kompakt enn de opprinnelige planene. Foto: Illustrasjon: Oslo kommune

Vurderer å flytte flere OL-grener ut av Oslo

Deler av Oslo-OL kan bli flyttet til andre byer for å spare penger.

OSLO: Det er VG som fredag morgen melder at flere av anleggene og grenene som er planlagt til Oslo-OL i 2022, kan bli flyttet vekk fra hovedstaden og til andre byer på Østlandet. Dette bekreftes av flere overfor avisen.

OL-søknaden sliter med oppslutningen. Nylig kom det fram at bare tre av ti sier ja til OL. Nå jobbes det med mulige endringer i arenaplanene.

– Det er nødvendig å vise Stortinget at ting kan gjøres annerledes, dersom Stortinget ønsker det. Det handler om å gjenbruke eksisterende anlegg, å redusere kostnader, og om å lage et konsept som gjør at flere kan dele på eierskapet til lekene i 2022, sier Lillehammers ordfører Espen Granberg Johnsen (Ap) til VG.

Lillehammer er søkerby sammen med Oslo, og Johnsen er medlem av den sentrale søkerkomiteen.

Blant annet vurderes det å flytte skiskyting til Lillehammer, hopp til Vikersund og å bygge en ishall til Drammen. I tillegg kan det bli aktuelt med ishaller i Østfold, enten Fredrikstad/Sarpsborg eller Mysen/Askim. Vikingskipet i Hamar er lansert som et aktuelt alternativ til skøyteøvelsene.

I OL-søknaden er det budsjettert med blant annet en ny skiskytterarena på Grønmo, sørøst i Oslo, samt fire nye ishaller. Søknaden har også lagt opp til en ishall for skøyter på Valle Hovin.

Generalsekretær Inge Andersen i Norges Idrettsforbund ønsker ikke å kommentere saken overfor VG.

Les også: Reklamerte for vinterleker i sommervarmen

(©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere