RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

MIDLERTIDIG: Foreløpig flytter Berg vgs. og Fagerborg vgs, inn i gamle lokalene til Sogn vgs, høsten 2014. Skolen skal senere plasseres midlertidig, og da også med en ungdomsskoledel. FOTO: Arkiv
MIDLERTIDIG: Foreløpig flytter Berg vgs. og Fagerborg vgs, inn i gamle lokalene til Sogn vgs, høsten 2014. Skolen skal senere plasseres midlertidig, og da også med en ungdomsskoledel. FOTO: Arkiv

Vurderer IB-linje for ungdomsskoleelever

I den ferske skolebehovsplanen vurderes IB-linje også for ungdomsskoleelever, på den nye planlagte 8–13-skolen ved Universitetet i Oslo.

OSLO/SOGN: Sammenslåingen av Berg og Fagerborg videregående skoler, Blindern vgs., blir en del av den nye, bystyrevedtatte, 8 – 13-skolen ved Universitetet i Oslo.

I første omgang i de gamle lokalene til Sogn videregående skole, og fra høsten 2014. De videregående trinnene ved den nye skolen får en International Baccalaureate-linje – eller IB-linje, og som avisen har skrevet om tidligere. Berg vgs. har også fra før av IB-linje ved skolen.

IB-linje på ungdomsskolen?

Men ut av den ferske skolebehovsplanen, og som er lagt ut på høring, kommer det også frem at det i tillegg vurderes en IB-linje for ungdomsskoletrinnene i den nye byomfattende «akademiske skolen» ved Universitetet i Oslo. Og i tillegg, at det i den sammenheng, vurderes et samarbeid med Den Tyske Skolen.

– Veldig spennende! Utdanningsetaten skal her ha ros for å tenke nytt og fremtidsrettet. Det viktigste er selvsagt en stadig høyere kvalitet i det ordinære skoletilbudet, som gjelder alle, men i en by som Oslo bør vi også ha et variert tilbud, som angir retning og trekker det øvrige med seg, sier Erik Borge Skei (V), nestleder Oslo Venstre og i bydelsutvalget i Nordre Aker. I tillegg er han tidligere leder av Foreldreaksjonen for skoler i Nordre Aker.

LES OGSÅ: OG BRAKKENE BLIR

Drøfter permanent lokalisering

Den nye 8–13-skolen skal ha 540 elevplasser på videregående, og 270 elevplasser på den byomfattende ungdomsskolen. Prosjektet ble i forrige skolebehovsplan vedtatt ferdigstilt til skolestart i 2019.

«Permanent lokalisering drøftes med Universitetet i Oslo. Planlagt ferdigstillelse 2019 …» står det blant annet om 8–13-skolen i skolebehovsplanen.
 

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere