Skriv omtale
×
Rating

Send omtale

Finn beste forbrukslån

Utvidet søk

Velg lånebeløp:

10.000 kr 500.000 kr

Velg nedbetalingstid:

1 år 15 år

Lånebeløp / Nedbetalingstid 5 år

2.054 kr Månedsbeløp
7.5 % Renter(nominell)
24.178 kr Totalkostnad
950 kr Etableringsgebyr
50 kr Termingebyr
21 år Aldersgrense
2 dager Estimert utbetaling
4/5 (21 Anmeldelser)
Eksempel: Eff.rente 16,70%, 65.000,-, o/5 år, etabl.geb. 825,-, Totalt: 94.978,-
2.058 kr Månedsbeløp
7.9 % Renter(nominell)
24.111 kr Totalkostnad
640 kr Etableringsgebyr
35 kr Termingebyr
18 år Aldersgrense
2 dager Estimert utbetaling
4/5 (27 Anmeldelser)
Eksempel: Eff.rente 14,30%, 65.000,-, o/5 år, etabl.geb. 640,-, Totalt: 94.333,-
2.093 kr Månedsbeløp
7.9 % Renter(nominell)
26.521 kr Totalkostnad
950 kr Etableringsgebyr
70 kr Termingebyr
25 år Aldersgrense
1 dag Estimert utbetaling
3/5 (27 Anmeldelser)
Eksempel: Eff.rente 16,33%, 65.000,-, o/5 år, etabl.geb. 0,-, Totalt: 93.244,-
2.053 kr Månedsbeløp
7.49 % Renter(nominell)
24.149 kr Totalkostnad
950 kr Etableringsgebyr
50 kr Termingebyr
25 år Aldersgrense
1 dag Estimert utbetaling
5/5 (6 Anmeldelser)
Eksempel eff.rente 15,84%, 65000,-, o/5 år, etabl.geb. 950,-, Totalt: 92334,-.
2.038 kr Månedsbeløp
7.49 % Renter(nominell)
23.294 kr Totalkostnad
995 kr Etableringsgebyr
35 kr Termingebyr
23 år Aldersgrense
2 dager Estimert utbetaling
4.5/5 (31 Anmeldelser)
Eksempel: Eff.rente 15,77%, 65.000,-, o/5 år, etabl.geb. 995,-, Totalt: 91.732,-
2.165 kr Månedsbeløp
9.9 % Renter(nominell)
30.582 kr Totalkostnad
695 kr Etableringsgebyr
45 kr Termingebyr
20 år Aldersgrense
2 dager Estimert utbetaling
3/5 (11 Anmeldelser)
Eksempel: Eff.rente 17,09% ved 65 000,- o/5 år, etabl.geb. 595,-, Totalt: 94.500,-
2.103 kr Månedsbeløp
8.95 % Renter(nominell)
27.105 kr Totalkostnad
900 kr Etableringsgebyr
30 kr Termingebyr
20 år Aldersgrense
2 dager Estimert utbetaling
5/5 (30 Anmeldelser)
Eksempel: Eff.rente 17,54%, 65.000,-, o/5 år, etabl.geb. 900,-, Totalt: 95.413,-
2.063 kr Månedsbeløp
7.9 % Renter(nominell)
24.721 kr Totalkostnad
950 kr Etableringsgebyr
40 kr Termingebyr
25 år Aldersgrense
2 dager Estimert utbetaling
3/5 (28 Anmeldelser)
Eksempel: Eff.rente 17,19%, 65.000,-, o/5 år, etabl.geb. 950,-, Totalt: 94.780,-

Finn beste forbrukslån

Nettavisen gir deg oppdatert liste på markedets beste forbrukslån. Søk å få svar på dagen. Lån fra 10 000 til 600 000 uten sikkerhet. Dette er en gratis tjeneste.

Når man har bestemt seg for å ta opp et forbrukslån uten sikkerhet er det flere faktorer som må vurderes før man bestemmer seg.  Her vil vi vise hva som er viktig å tenke på når du skal velge det beste forbrukslånet for deg.

beste forbrukslån

Lånebeløp

Hvor mye penger trenger du å låne? Det er flere grunner til at et billig forbrukslån kan være løsningen. Hvis du for eksempel skal pusse opp en bolig er det viktig å huske på at slike prosjekter fort kan bli litt dyrere enn du hadde tenkt. Det kan ofte være greit å ta opp et forbrukslån til oppussing og bruke som buffer. Da slipper du å stå der med et halvferdig prosjekt og ingen penger på konto.
Å ta opp forbrukslån til egenkapital kan også være en løsning om du mangler litt for å oppnå drømmekjøpet. Bare pass på at du har rom for dette i din egen økonomi. Noen velger også å ta opp forbrukslån til depositum.

Forbrukslån til refinansiering av gjeld er en god løsning for å samle kredittkortgjeld og andre smålån. Lånebeløpet vil her være avhengig av den gjelden du har fra før. Ved å refinansiere kan du spare mye på renteutgifter og avgifter.

Du må også huske at du må betale tilbake pengene du låner, og jo mer penger du låner jo dyrere vil som regel lånet bli. Selv om renten blir lavere jo mer penger du låner. Ikke lån mer enn det du klarer å betale tilbake. Å låne penger uten sikkerhet er alltid mer kostbart enn å låne penger med sikkerhet i for eksempel bolig.

Rente

Når du sender inn en lånesøknad vil banken eller finansinstitusjonen du ønsker å låne penger av vurdere hvor sannsynlig det er at du vil betale tilbake pengene du låner. Jo større risiko banken tar ved å låne deg penger, jo mer vil du måtte betale i rente. Renten settes for deg som individ, og er resultatet av en samlet vurdering av din inntekt, gjeld, kredittscore, alder, yrke med mer.

Når banken reklamerer for sine lån vil de som regel oppgi renten på lånet som nominell rente. Dette er selve renten, altså det de tar betalt for å låne deg penger, men det er ikke representativt for hva lånet faktisk vil koste deg totalt.

Den effektive renten er derimot hva det egentlig koster å låne penger. Her er både nominell rente og alle gebyrer regnet inn. Dette er det viktig å være klar over, ettersom det for kan bli stor forskjell på den nominelle og den effektive renten.

Hvordan skal man da gå frem for å sikre at man får det forbrukslånet med beste rente. En god løsning er å sende inn søknad til flere banker. Ettersom alle søknader er uforpliktende risikerer du ingenting å du vil ha flere renter på forbrukslån å velge fra. Ved å få svar fra flere sikrer du de beste vilkårene på lånet ditt og ender opp med det billigste forbrukslånet for ditt bruk.

Gebyrer

Banken arbeider ikke for deg gratis. Derfor må du betale noen gebyrer og avgifter når du skal låne penger. Det første gebyret kalles et etableringsgebyr og er gjerne på mellom 450kr og 950kr. Dette er betalingen for det administrative rundt behandling av lånesøknad og lignende.

For å administrere  de månedlige innbetalingene tar mange banker et termingebyr, eller betalingsgebyr. Dette kan være fra 10kr til 50kr og kan utgjøre en betydelig forskjell over lengre tidsperiode. Noen banker tar også et ekstragebyr for å sende ut faktura i papirformat.

Det finnes også banker hvor du slipper å betale verken etableringsgebyr eller termingebyr. I noen tilfeller er det rett og slett fordi banken ikke har noen kostnader knyttet til elektronisk betaling og lignende. Det kan også være at de gebyrene bakes inn i den nominelle renten du får tilbud om. Det er derfor alltid lurt å regne på dette selv, for å se hvilket lån som faktisk er billigst.

Forbrukerrådet avdarer mot Forbrukslån

Bankene og låneinstitusjonene opererer med fra og til renter. Ifølge krav fra Finanstilsynet skal bankene oppgi gjennomsnittlig rente for hele kundemassen samt billigste rente og dyreste rente. Hvilken av disse rentene du eventuelt får tilbud om er høyst uvisst.

Flere og flere selskaper tilbyr forbrukslån og den aggressive markedsføringen bekymrer Forbrukerrådet.

– Som oftest lokker selskapene med at svar garanteres svært raskt. La deg imidlertid ikke lure. De fleste forbrukslån blir en svært dyr affære. Høye gebyrer og svært høy rente går igjen. For enkelte lån er den effektive renten opp mot 40 prosent, minner Forbrukerrådet om.

Ett av de viktigste rådene er å ikke ta opp et forbrukslån på impuls.

– Har du for eksempel kommet over en bil du har lyst på, bør du tenke deg om to ganger før du sender lånesøknaden. Bilen kan bli svært mye dyrere enn du tror. Du risikerer å måtte betale tilbake over dobbelt så mye som du har lånt og bilen går plutselig fra å være et godt til et svært dårlig kjøp, skriver Forbrukerrådet.

Beregn samlet kostnad

Før du bestemmer deg for å ta opp et forbrukslån, bør du uansett være sikker på hva lånet faktisk koster deg. Du har krav på å få vite hva lånet samlet kommer til å koste. Hva du skal betale pr. termin, antallet terminer og forfallstid på disse. Du skal også få informasjon over hvor stor del av hver innbetaling som er henholdsvis avdrag, renter og gebyrer.

Be om effektiv rente

Banken plikter også å oppgi effektiv rente. Dersom du skal sammenligne bankenes tilbud må du sammenligne den effektive renten. Det er denne som gir uttrykk for hvor mye lånet koster deg.

Be om betalingsutsettelse

Er du i en situasjon hvor du ikke klarer å betale lånet ditt, bør du snarest ta kontakt med kreditor og be om betalingsutsettelse eller refinansiering. Det vil som regel bare være du som taper på at lånet går til inkasso.

Tilbakebetalingstid

Kort tilbakebetalingstid gir lavere totale lånekostnader, men kan være utfordrende for økonomien. Det er viktig at du ikke tar deg vann over hodet, men er realistisk når du planlegger hvor mye du kan betale tilbake hver måned. Betaler du tilbake på flere lån, burde du alltid betale tilbake det lånet med høyest rente først.

For å få et realistisk bilde på hvor mye du kan klare å betale tilbake hver måned er du avhengig av å vite hvor mye du tjener og hvor mye av lønnen som går til andre utgifter. Da burde du sette opp et enkelt budsjett og få oversikt over økonomien. Når du først har gjort dette, er det lett å se hvor mye du kan betale tilbake hver måned, og hvor lang tid du trenger på å nedbetale lånet.

Fleksibilitet og Avdragsfrihet

Mange tilbydere av forbrukslån tilbyr fleksible nedbetalingsplaner. Da har du gjerne et fast beløp som du betaler hver måned, men du har også mulighet til å kunne betale mer de månedene du har litt ekstra penger, og litt mindre de månedene hvor utgiftene har vært større og økonomien er smalere.

Dette kan være en utrolig fin løsning for mange som har veldig varierende inntekter og utgifter fra måned til måned. Det å betale ned på et forbrukslån er et enkelt og lønnsomt alternativ til sparing.

Noen institusjoner tilbyr også en periode med avdragsfrihet. Dette kan være gunstig ettersom du reduserer utgiftene dine for en periode. Du må likevel betale renter på lånet, og lånet vil ikke reduseres den perioden du ikke betaler avdrag. Det vil altså si at også avdragsfrihet vil påføre deg ekstra kostnader.

Behandlingstid

På grunn av internett og det faktum at du ikke trenger sikkerhet, er det utrolig effektivt å skaffe seg et forbrukslån. Det fleste tilbydere av forbrukslån på nett gir deg svar på dagen. Det finnes også tjenester som søker om lån elektronisk hos flere tilbydere for deg. Du kan signere låneavtalen med BankID og ha pengene på konto i løpet av få dager. Det er også noen tilbydere av forbrukslån i Norge som tilbyr forbrukslån på dagen. Da må man som oftest sende inn søknad og signere elektronisk på formiddagen, så kan man ha penger på konto allerede samme dag.

Helhetsvurdering

Når du skal søke om et forbrukslån er det mye du bør ta stilling til før du søker. Noe av det viktigste er hvor mye penger du trenger å låne, samt at du bør skaffe deg en oversikt over din egen økonomi og betalingsevne.

Når du skal søke om forbrukslån kan det være lurt å søke til alle tilbyderne du kjenner til for å få best rente. Dette er det flere nettbaserte selskaper som kan gjøre for deg, helt gratis. Da vil du som regel ende opp med flere forskjellige lånetilbud fra flere ulike banker og finansinstitusjoner. Sammenlign de ulike forbrukslånene du har blitt tilbudt å velg de lånene som har lavest effektiv rente. Slik sikrer du å beste vilkår og renter på ditt forbrukslån og ender opp med et rimelig forbrukslån.

Når du har mottatt alle tilbudene er det viktig at du setter deg ned og ser nøye over dem. Du bør regne på hva som vil være det billigste alternativet for deg. Noen lån kan se veldig billige ut, men når du regner sammen renter og gebyrer osv. er det kanskje noen kroner å spare på et annet tilbud. Bruk litt tid på dette slik at du sikrer deg et billig forbrukslån med god rente.

Finn beste lån med vår forbrukslån kalkulator

Det er ikke mange år siden du måtte møte opp i banken personlig for å kunne få et lånetilbud. Dette satte klare begrensninger på hvor god oversikt du kunne få over lånemarkedet og det var gjerne bare én eller to banker som hadde kontor nærområdet. Mye har skjedd siden den gang, og nå foregår stort sett hele prosessen på internett. Du kan bruke vår forbrukslån kalkulator til å regne ut hvor mye du kan få i forbrukslån og hvilken bank som gir deg den beste renten.

kostnader ved et forbrukslån

Spar penger med forbrukslån kalkulator

Ettersom hver bank vurderer enhver lånesøknad individuelt kan det være store variasjoner i hvordan bankene vurderer akkurat deg som kunde. Derfor kan du spare tusenvis av kroner på å søke om lån i flere banker samtidig. Kun da kan du vite helt sikkert hva som er det beste lånet for deg.

Forbrukslån kalkulatoren hjelper deg ved å gi deg en pekepinn på hvilke lånebeløp og rentesats du kan forvente å få tilbud om når du søker om et forbrukslån. For å kunne regne ut dette trenger kalkulatoren litt informasjon om deg og din økonomi. Ved å estimere din egen kredittscore vil vi kunne gi deg det mest nøyaktige estimatet på hvor mye penger du kan låne.

Forbrukslån kalkulatoren forteller deg også hvor mye lånet vil koste totalt, hvor mye du vil måtte betale hver måned i renter og gebyrer samt hvor lang tid du vil måtte bruke på å betale ned lånet.

Finn det billigste forbrukslånet

Ved å sammenligne flere forbrukslån kan du finne det billigste lånet for deg. Du sparer både tid og penger hvis du lar oss hjelpe deg med lånesøknaden. Du trenger bare å levere én lånesøknad og vi henter inn tilbud til deg fra de største og rimeligste tilbyderne av forbrukslån. Da kan du enkelt sammenligne tilbudene og velge det som er best for deg.

Hvor mye kan jeg låne?

Hvor mye penger banken vil låne deg er avhengig av en rekke faktorer og vil variere fra person til person. Du kan få små forbrukslån, smålån på helt ned til 1000kr og store forbrukslån på opptil 500 000kr.

De to viktigste faktorene banken ser på når du søker om forbrukslån er inntekt og gjeld. Så lenge du tjener nok penger til at banken mener du kan betale dem tilbake og du ikke har svært mye gjeld i forhold til inntekten din vil banken låne deg penger. Du bør heller ikke ha betalingsanmerkninger og inkassosaker på deg når du skal låne penger.

Hva koster forbrukslån?

Når du låner penger av banken må du selvfølgelig betale tilbake beløpet du har lånt, men du må også betale renter og ulike gebyrer. Bankene vil jo også tjene penger. Hvor høy renten på lånet blir er avhengig av en rekke faktorer. Jo større sannsynlighet banken tror det er for at du betaler tilbake hele lånet jo lavere blir renten de gir deg. Den effektive renten på forbrukslån ligger som regel på mellom 10% og 20% årlig rente.

Hvordan får jeg best rente på lånet?

Du sikrer deg enkelt den beste renten ved å bruke forbrukslån kalkulator til å søke om lån hos flere ulike banker. Hvis du har et familiemedlem eller venn som ønsker å hjelpe deg kan du også få noen til å stille som medlåntaker. Da er denne personen ansvarlig for lånet sammen med deg dette gir ekstra sikkerhet til banken. Da får du låne mer penger og du får bedre lånevilkår og renter.

Lån penger på dagen uten sikkerhet

Noen ganger hender det at man har behov for penger akkurat nå. Det kan være mange grunner til dette; kanskje oppstår det en uforutsett skade på bil eller bolig? Eller kanskje du rett og slett trenger å komme deg vekk fra hverdagens stress, og da helst til en deilig strand langt bort? Det eneste som er sikkert er at når det oppstår et akutt pengebehov kan det være utrolig slitsomt å måtte gå gjennom en lang søkeprosess for så å måtte vente i flere dager på å få et svar. Spesielt hvis beløpet du ønsker å låne er relativt lite.

Heldigvis er ikke gode råd dyre. I dag finnes det flere banker og långivere kan låne deg penger på dagen.

Søknadsprosess

Når du søker om forbrukslån trenger du ikke å stille sikkerhet i fast eiendom og banken bryr seg heller ikke med hva du skal bruke pengene til. Mange bruker for eksempel forbrukslånet til å betale depositum på hybelen, eller refinansiere og samle flere smålån. Det eneste kravet banken stiller er at du har en fast inntekt og ingen betalingsanmerkninger. Hos de ulike tilbyderne kan du låne fra 5 000kr-500 000kr og du kan få pengene på konto allerede samme- eller neste dag.

Det er viktig å merke seg at forbrukslån ofte er dyrere enn for eksempel boliglån og annen mer langsiktig gjeld. Det er store forskjeller fra lån til lån, men det er ikke uvanlig med en effektiv rente på 15%-20%. Det kan derfor være lurt å hente inn tilbud fra flere tilbydere, slik at du kan velge det lånet med de beste vilkårene.

Det finnes faktisk tjenester som kan ta seg av søknadsprosessen for deg. Da får en du en erfaren veileder som søker om lån i flere ulike banker på dine vegne. Da kan han hente inn flere tilbud og sammenligne disse. Slik sørger han for at du ikke bare får et raskt svar på din søknad, men også at du får de beste vilkårene som er tilgjengelig på markedet for akkurat deg.

OPPSUMMERT:

 • Hvor mye vil du låne? Tenk over hva du skal bruke pengene på. –Trenger du en buffer?
 • Husk at alt må betales tilbake –Renter og gebyrer kommer i tillegg.
 • Du får bedre rente på større lån. –Det er bedre med ett stort, enn flere små lån.
 • Det er forskjell på nominell og effektiv rente –Den effektive renten inkluderer alle kostnader.
 • Velg en realistisk tilbakebetalingstid –Kort nedbetalingstid gir det billigste forbrukslånet.
 • Trenger du fleksibilitet eller avdragsfrihet? –Det finnes alternativer for deg også.
 • Søk til flere banker –sammenlign forbrukslån selv.
 • Forbrukslån er supert når du trenger litt ekstra penger raskt.
 • Du slipper å stille med sikkerhet i fast eiendom.
 • Den effektive renten kan bli relativt høy.
 • Du kan spare masse penger på å sammenlikne flere tilbud
 • Vi hjelper deg å finne forbrukslån med lav rente.
 • Se hvor mye forbrukslånet koster deg.
 • Spar penger på å velge rett forbrukslån.
 • Søk om flere lån med én søknad.
Siste artikler
farene ved et fleksibelt lån

Farene ved et fleksibelt lån

Konkurransen om låntakerne blir stadig tøffere og resultatet er at tilbyderne av forbrukslån må finne nye måter å tiltrekke seg kunder på. Dette har ført til at det nå har blitt stadig mer populært å tilby et såkalt fleksibelt lån. Men som med alle andre lån er det alltid en bakside ved fleksibilitet for deg som låntaker. Det er viktig å være klar over disse farene før du takker ja til et tilbud om fleksibelt lån.

Les saken
Anbefalte sider
 • Raskt og enkelt
 • Gratis tjeneste
 • Helt uforpliktende