Skriv omtale
×
Rating

Send omtale

Aktuelle artikler om lån og økonomi

faq om forbrukslån

FAQ om forbrukslån

Hvis man vurderer å ta opp et forbrukslån er det fort gjort å takke ja til det første og beste tilbudet man mottar. Her svarer vi på åtte vanlige spørsmål om denne typen lån.

Les saken

Før du søker

Nyttige artikler

 • kredittgjeld etter reisen

  Kredittgjeld etter reise

  Her går vi gjennom ting du skal huske på dersom du vil bruke kredittkortet ditt til utenlandsturer i sommer. Og skulle du ende opp med krevende kredittgjeld etter reisen finnes det gode løsninger for dette også.

  Les saken
 • nye regler for forbrukslån

  Forbrukslån – de nye reglene

  Forbrukslånmarkedet har eksplodert i Norge de siste tiårene. Nå kommer det tilbydere på banen i rekordfart og det blir enklere og enklere å skaffe seg forbrukslån. Selv om dette er fint for mange låntakere fører trenden allikevel til en mer ustabil nasjonaløkonomi.

  Les saken
 • refinansiere gjeld med betalingsanmerkning

  Hvordan kan jeg refinansiere gjeld med betalingsanmerkning?

  Hvordan skal man få refinansiert gjelden med betalingsanmerkning? Heldigvis finnes det løsninger også for deg i denne situasjonen.

  Les saken
 • forbrukslån med avdragsfrihet

  Forbrukslån med avdragsfrihet

  Med stadig flere tilbydere av forbrukslån som kommer på banen blir også konkurransen om kundene tøffere. Dette medfører at långiverne må tilby bedre vilkår, lavere effektiv rente og andre gode fordeler for å kapre låntakerne.

  Les saken
 • spare penger

  1 av 4 vil spare penger

  Kredittkortmarkedet har over de siste par tiårene eksplodert i Norge. Nå har 1,3 millioner nordmenn et kredittkort i lommeboka. Når man også tar høyde for at det finnes en hel del umyndige personer i Norge er dette tallet skyhøyt.

  Les saken
 • snøballmetoden

  Snøballmetoden – slik blir du effektivt kvitt gjeld

  Snøballmetoden er en internasjonalt anerkjent strategi for gjeldsnedbetaling. Den brukes av økonomer over hele verden og har vist seg å være svært effektiv.

  Les saken
 • forbrukslån for nybegynnere

  Forbrukslån for nybegynnere

  I denne artikkelen får du en kort innføring i forbrukslån for nybegynnere. Her forsøker vi å gi deg den essensielle informasjonen du trenger for å skaffe deg et gunstig forbrukslån

  Les saken
 • lån til regning

  Lån til regninger

  Vi går alle gjennom tøffe økonomiske perioder. Det kan hende vi får en uventet utgift, at vi blir syke eller i verste fall at vi mister jobben. I slike tilfeller er det vanskelig å vite hvordan man skal takle de faste utgiftene sine. Regningene kan potensielt hope seg opp og etter hvert kan situasjonen begynne å føles som uløselig.

  Les saken
 • låne penger til venner og familie

  5 nøkkelregler når du låner penger til venner og familie

  Det er viktig å ha alt på det rene før man låner penger til venner og familie. Her får du de fem viktigste nøkkelreglene du alltid bør følge før du sier ja til å låne bort penger.

  Les saken
 • rydde opp i privatøkonomi

  Rydd opp i din privatøkonomi

  Det er lett å glemme hvor stor kontroll vi egentlig har over vår egen privatøkonomi. Når regningene ruller inn og bankkontoen tømmes kan man føle seg litt låst i økonomien. Det er imidlertid en rekke ting du kan gjøre for å rydde opp i privatøkonomien din. Her får du en oversikt over de beste tiltakene du kan sette til verks for en romsligere økonomisk hverdag.

  Les saken
 • nedbetalingskalkulator

  Bruk denne nedbetalingskalkulatoren for å planlegge nedbetalingen

  Dinkreditt sin nedbetalingskalkulator hjelper deg med å lage en god nedbetalingsplan til forbrukslånet ditt. Det er flere grunner til å ha en slik plan. Først og fremst er forbrukslångjeld blant den dyreste gjelden du kan ha

  Les saken
 • nedbetal refinansiering

  Reduser nedbetalingstiden på lånet ditt med refinansiering

  For å faktisk redusere nedbetalingstiden på lånet ditt er det viktig at du lager en nedbetalingsplan for deg selv. Hvis du refinansierer og bare reduserer beløpet på månedsavdragene dine vil ikke nedbetalingstiden bli noe kortere

  Les saken
 • angrerett på forbrukslån

  Har jeg angrerett på forbrukslån?

  Akkurat som med vanlige kjøp kan det tidvis gå fort i svingene når man tar opp et forbrukslån. Kanskje var det en impulshandling som du senere angret på eller en ny økonomisk vurdering som fikk deg på andre tanker. Les videre, så får du all informasjonen du trenger om angrerett på forbrukslån.

  Les saken
 • ferielån

  Forbrukslånet som kan redde sommeren

  Det er dyrt å reise på sommerferie. Selv når man bare er en familie på to er ferier en kostbar affære, og spesielt i høysesongen. Vi gir deg tipsene du trenger for å finansiere sommerferien på best mulig måte.

  Les saken
 • kredittkortgjeld

  Seks gode råd for å bli kvitt den rådyre kredittkortgjelden

  Har du forbrukslån og kredittkortgjeld med skyhøye renter og gebyrer? Da er du ikke alene. Nordmenn skylder til sammen milliarder i denne type lån. Restskatt, ferieturer og uforutsette utgifter er vanlige årsaker til at man må ta opp slike lån.

  Les saken
 • lånevettregler

  7 Lånevettregler du bør følge

  Uansett om du låner med eller uten sikkerhet er det en del ting du bør gjøre deg kjent med. Hvis du ikke har godt lånevett kan dette skape mange økonomiske utfordringer for deg i fremtiden. Derfor bør du lese de følgende reglene og sørge for å forstå dem.

  Les saken
 • inkassoloven

  Inkassoloven – Hva den betyr for inkassokrav og -saker

  Når regninger går over fristen uten at du betaler kan du oppleve å motta et inkassokrav, enten fra det respektive selskapet eller en innkrever. I denne artikkelen gir vi deg en oversikt over hvordan inkassoloven fungerer og ting du bør vite om en inkassosak.

  Les saken
 • lån til oppussing

  Vurderer du å ta et lån til oppussing?

  Norske husholdninger bruker milliarder av kroner i året på oppussing, og trenden er stigende. I denne artikkelen gir vi deg en kort og grei gjennomgang av tips når du skal søke lån til oppussing.

  Les saken
 • utbetaling av forbrukslån

  Når utbetales forbrukslånet?

  Når man søker om forbrukslån haster det ofte med å få pengene på konto. For noen haster det mer enn for andre. I denne oversikten ser du når det er sannsynlig å få pengene utbetalt

  Les saken
 • kredittscore

  Hva ubetalt gjeld betyr for kredittsjekken din på forbrukslån

  Hos de aller fleste forbrukslån-tilbydere i Norge vil selskapet gjennomføre en kredittsjekk av deg. Resultatet av denne kredittsjekken vil ha mye å si for om du får innfridd lånet eller ikke. Derfor er det viktig at du setter deg inn i hva en kredittsjekk er.

  Les saken
 • tips til nedbetaling av forbrukslån

  Gode tips til nedbetaling av forbrukslån

  Hvordan skal man få nedbetalt lånet man har tatt så raskt som mulig? Her er noen gode tips til å korte ned på tiden det vil ta deg å bli gjeldfri.

  Les saken
 • lån med betalingsanmerkning

  Lån med betalingsanmerkning – Det finnes muligheter

  Forbrukslån uten sikkerhet er en veldig populær lånemetode blant nordmenn. Mange har gammel og dyr gjeld og ønsker å refinansiere dette med et nytt lån. Uansett hvor du søker om lån, vil det automatisk bli foretatt en kredittvurdering og skulle du være registrert som dårlig betaler vil de fleste långivere gi avslå søknaden din.

  Les saken
 • kredittscore og kredittvurdering

  Kredittscore og kredittvurdering

  Når du søker om et lån, i hvilken som helst bank, så vil de foreta en kredittvurdering. Dette er ikke skummelt i det hele tatt, og er noe du kan vurdere å gjøre selv også, om du ønsker å finne ut dine sjanser for å oppnå et lån.

  Les saken
 • beste lånerente

  Slik får du bankens beste lånerente

  Har du et lån i en bank med såkalte veiledende priser taper du mye på å ikke prute med banken

  Les saken
 • Vanlige spørsmål om lån

  Vanlige spørsmål om lån

  Vi besvarer noen av spørsmålene du kanskje går og tenker på før du begir seg ut på prosessen med å finne det lånet som passer best for deg.

  Les saken
 • forbrukslån med medsøker

  Forbrukslån med medsøker

  Mange tilbydere av forbrukslån vil være mer åpne for å låne dere penger om dere er to personer som er ansvarlige for lånet.

  Les saken
 • renter

  Hvordan avgjøres renten på forbrukslånet

  Renten på lånet vil stort sett variere fra bank til bank, og det kan være mye penger på å velge det billigste lånet.

  Les saken
 • hvordan håndtere inkasso

  Hvordan håndtere inkasso

  Du har glemt å betale en regning, eller kanskje du har vært litt for optimistisk når du tok på deg kredittkortgjeld, og nå klarer du ikke å betale regningen?

  Les saken

Økonomiartikler

Wiki

 • Oversiktlig
 • Gratis tjeneste
 • Helt uforpliktende