NA24.no

- Fortsatt skjemavelde fra byråkratene

Myndighetene er mer opptatt av å forenkle sin egen hverdag enn næringslivets hverdag, mener norske bedriftsledere.

Tre av fire bedriftsleder mener dette, viser en undersøkelse gjennomført av Norges Autoriserte Regnskapsføreres Forening (NARF).

Nesten like mange sier at skjemabelastningen ikke er blitt mindre de siste årene, og bedriftslederne tror at myndighetene i liten grad benytter informasjonen som innrapporteres.

Administrerende direktør Sandra Risse i NARF mener myndighetene må bli flinkere til å sette seg inn i bedriftenes hverdag – det som i næringslivet kalles kundeorientering.

- Hittil har forenklingsarbeidet først og fremst blitt gjort ut i fra byråkratenes perspektiv og ønsker. Nærings- og handelsminister Odd Eriksen kan derfor trekke en viktig lærdom fra denne undersøkelsen, sier Riise i en pressemelding.

- Det offentlige har et legitimitetsproblem når bedriftsledere i Norge så unisont melder at de tror at myndighetene kun i begrenset grad benytter informasjonen som bedriftene innrapporterer. Uavhengig av om bedriftsledernes oppfatning gjenspeiler realitetene, har det offentlige en pedagogisk utfordring i å synliggjøre sitt skjemabehov, sier hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere