RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Junge, Heiko (SCANPIX)

- Har få uker på oss

Sist oppdatert:
Golden Ocean trenger friske penger i løpet av få uker for å unngå konkurs.

Torsdag ble det klart at Hemen Holding, under John Fredriksen, fikk det som de ville i forhold til obligasjonseierne, og avverget dermed en akutt krise.

NA24 - din næringslivsavis

Dette skjedde ved at Fredriksen-leiren kjøpte 2/3 av et obligasjonslån til 30 prosent av pålydende, og vil lempe på lånebetingelsene til tørrbulkrederiet Golden Ocean. Selv om dette gir en lettelse på kort sikt, er det fortsatt behov for å bedre selskapets finansielle stilling.

Fredag morgen melder Golden Ocean at selskapet kun har få uker på seg for å få på plass en endelig løsning med tanke på ny egenkapital.

- Selskapet har startet samtaler med motparter og finansinstitusjoner for å sikre seg finansiering fremover. I lys av den stramme kontantsituasjonen, er selskapet avhengig av å komme frem til en løsning i disse diskusjonene i løpet av de neste ukene, skriver Golden Ocean i meldingen.

Selskapet skriver også at det tror på at en løsning vil komme på plass, og at dette betyr at frisk egenkapital blir sprøytet inn i selskapet.

- Hemen Holdings kjøp av de konvertible obligasjonene har økt styrets tro på muligheten for å nå en positiv løsning for alle aksjonærene, skriver selskapet videre.

Selskapet skal nå innkalle til et møte for obligasjonseierne der selskapet vil foreslå å fjerne en lånebetingelse fra obligasjonslånet som i ytterste konsekvens ville ha medført konkurs.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere