RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
I et intervju med USA Today sier Saudi-Arabias prins Prince Alwaleed at landet hadde tapt mye på å kutte i oljeproduksjonen som svar på lavere priser.
I et intervju med USA Today sier Saudi-Arabias prins Prince Alwaleed at landet hadde tapt mye på å kutte i oljeproduksjonen som svar på lavere priser. Foto: Fahad Shadeed (Reuters)

- Oljeprisen skal aldri over 100 dollar igjen

Sist oppdatert:
Saudi-Arabias prins Prince Alwaleed er overbevist om at oljepristoppen for lengst er nådd.

Saudi-Arabias prins Prince Alwaleed mner oljeprisen aldri skal over 100 dollar fatet igjen. Det sier han i et intervju med USA Today, ifølge dn.no.

- Det er mindre etterspørsel og overproduksjon. Begge deler er oppskrifter for et kræsj i olje. Og det er det som skjedde. Det er en «no-brainer», sier Alwaleed til USA Today.

Uttalelsene gjenspeiler det Saudi-Arabias oljeminister, Ali al-Naimi, gikk ut med like før jul, skriver CNN Money. Al-Naimi har også gjort det klart at landet ikke kutter i produksjonen selv om så prisen faller til 20 dollar.

Les mer:Oljeprisen stuper

Meglergiganten Goldman Sachs advarte mandag om at oljeprisene vil fortsette å falle så lenge gulfstatene ikke reduserer produksjonen. Siste tremåneders-estimat fra Goldman Sachs mandag spår en oljepris på for Brent-olje på 42 dollar fatet.

På seks måneders sikt er spådommen at prisen for amerikansk lettolje kan falle helt ned til 39 dollar fatet. Også nordsjøoljen vil fortsette å falle i verdi på grunn av et overmettet marked, ifølge analytikerne.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!


Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

Våre bloggere