RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Pokerproffer bryter loven

Sist oppdatert:
Norske pokerproffer risikerer fengsel. - Det å ha jevnlige inntekter fra slikt spill er en forbrytelse, sier en ekspert.

Universitetslektor Erik Wold ved Det juridiske fakultet ved Universitetet i Bergen har sammen med to kolleger vurdert de juridiske sidene ved pokerspill. Deres konklusjon er dårlig nytt for pokerproffer og de som tjener penger på å arrangere turneringer.

- Det å ha jevnlige inntekter fra slikt spill er en forbrytelse. Og det har ingen betydning om spillet foregår på nettet eller på en turnering her i landet. Unntaket er dersom inntektene kommer fra en «live»- turnering i utlandet, sier Wold til Aftenposten.

Han mener nordmenn som satser på en karrière som profesjonell pokerspiller, risikerer ett års fengsel. I tillegg til fengsel, risikerer også proffspillere å få inndratt gevinster.

Lovparagrafen om lykkespill er imidlertid lite brukt. Ifølge Aftenposten er den siste dommen fra 1980. Da ble en 40-åring dømt til åtte måneders fengsel og inndragelse av over en million kroner for ulovlig spilleaktivitet.

I går uttrykte Lotteritilsynet bekymring over Stena Line og Betssons planlagte pokercruise med danskeferga «Stena Saga» i april, en turnering med to millioner kroner i potten.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere