RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ryddeprosessen fortsetter

Morten Astrup rydder videre og ber eierne om tilbakekjøp.

Forvalter Morten Astrup rydder videre i Storm Real Estate Fund og ber eierne om tilbakekjøp av ti prosent av aksjene.

- Vi kommer til å fremme tilbud til aksjonærene om å kjøpe tilbake ti prosent egne aksjer til 5.30 kroner per aksje i løpet av første kvartal, sier forvalter Morten Astrup i Storm Capital Management til NA24.

NA24 - din næringslivsavis

Mandag ble det avholdt ekstraordinær generalforsamling i eiendomsselskapet Storm Estate Fund.

Alle likt
I fjor var det mye frem og tilbake hvem som skulle forvalte pengekisten i selskapet, som den gang het E-star Eiendom og hadde rundt en halv milliard kroner i kapital.

Morten Astrup og hans partner Erik Mathiesen vant gehør og forvalter nå pengene i eiendomsselskapet, som eier en bygård i Moskva.

Noe av striden var om hvor mye penger som skulle tilbakebetales til aksjonærene. Nå tilbyr ledelsen å kjøpe tilbake ti prosent av aksjene til 5,30 kroner aksjen, istedenfor å betale tilbake penger som planlagt. Aksjen omsettes til 1,50 kroner.

- Alle aksjonærer vil bli behandlet likt i prosessen. Dette er et strategisk trekk for å betale med aksjer i fremtidige oppkjøp sammen med kontanter, sier Astrup.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Gode prosjekter
Selskapet har flere prosjekter i Moskva og St. Petersburg som det sees på.

- Dette kan være å «baile» ut prosjekter fra banker som sitter på skadeskutte bygg, og prosjekter. Det er så mange bra muligheter der borte at vi trenger ikke se mot andre markeder, sier Astrup.

Planen er å leie ut nytt areal til vestlige leietakere med profesjonelle partnere som vil etablere seg i disse områdene. Astrup har en femårig forvalteravtale, og eier selv en stor del av fondet gjennom deres hedgefond Storm Capital Management.

- Oppsummert har vi foretatt en opprydning i selskapet, og har budsjettert noe nedgang i leieinntektene i år. Vi har forlenget avtalene mot å senke leienivået noe, sir Astrup, og mener det er stor usikkerhet i markedet.

Få de viktigste nyhetene rett på mobilen

Svett dollar
I aksjonærpresentasjonen ble fjorårets oppstilling presentert, og det er blanda drops.

- Det foreløpig årsresultatet for selskapet ble minus 9,6 millioner dollar, og det inneholder et valutatap på 8 millioner dollar, sier Astrup, og mener at begrunnelsen er at 45 prosent av balansen består av norske kroner.

- Dette er ikke da et de facto tap for aksjonærene på grunn av at de stort sett er kronebasert, sier han.

Dollaren gikk som kjent kraftig opp mot norske kroner i fjerde kvartal, og selskapet har nedskrevet deres eiendom i Moskva fra 75 til 66 millioner dollar i regnskapet.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere