RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Sigurdsøn, Bjørn (Scanpix)

- Selg DNO

Sist oppdatert:
Problemene i Jemen og overdrevet potensiale i Irak, får analytiker til å vende tommelen ned for DNO.

Analytiker i Fondsfinans Christian Bachke mener at mye omtalte DNO er overpriset, og anbefaler kundene å selge seg ut av aksjen. Det er overdrevne forventninger til selskapets satsing i Irak og bråket i Jemen som får analytikeren til å advare kundene.

- Det virker som markedet legger alt for stor vekt på potensialet i Irak. Jeg tror dette er alt for optimistisk, og ligger inn med en salgs-anbefaling av DNO, sier Bachke til Dagens Næringsliv.

Bachke sier til DN at han tror Jemen bare står for 15-20 prosent av DNOs markedsverdi da produksjonen har vært i en nedadgående trend i flere år. Han sier videre at han tror at DNOs avtale i Irak etter hvert vil bli gjort om til en serviceavtale, på linje med de avtaler som er inngått sør i Irak, og at selskapet da kun vil motta et par dollar per fat olje som hentes opp.

DNO-aksjen ligger i dag på rundt 5,20 kroner, og har falt nesten 40 prosent det siste halvåret.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere