RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
I STRID MED NABOEN: Jon Gelius har stevnet naboen for retten.
I STRID MED NABOEN: Jon Gelius har stevnet naboen for retten. Foto: Tommy H.S. Brakstad

– Vi opplevde et umenneskelig press

Sist oppdatert:
NRK-kjendis Jon Gelius i bitter nabofeide i Oslo tingrett.

OSLO TINGRETT (Nettavisen): Onsdag fortsatte nabofeiden mellom NRK-kjendis Jon Gelius og Sølvguttene-dirigent Fredrik Otterstad i Oslo tingrett.

Gelius krangler med naboen om hvor grensen på eiendommen skal gå.

– Vi har gjentatte ganger å prøve å finne en løsning, senest i går kveld. Vi har rukket ut en hånd, og vi skal tross alt være naboer i fortsettelsen. Vi hadde håpet å unngå at denne saken skulle belaste rettssystemet, sa Jon Gelius under fortsettelsen av sin partsforklaring onsdag.

Saken oppdateres. Trykk F5 for siste versjon.

Gelius fryktet i retten at tilbygget hans kan bli berørt av en eventuell deling av tomten. Han viste til krav fra Plan- og bygningsetaten.

- Umenneskelig press

Advokat Irene Lundeker, som representerer Otterstad, ville ha svar på hvorfor Gelius ville plante en hekk der han mente grensen skulle gå.

– Vi var villige til å utsette plantingen av hekken ett år for å finne en løsning, for å komme i en dialog med naboen, sa Gelius.

Lundeker ville også ha svar på om Gelius opplevde et press fra naboen om at de truet å gå til media.

– Vi opplevde et umenneskelig press. Vi bodde i USA og synes det var forferdelig å ha denne rettssprossen hengende over oss, sa han.

Da dommeren ville ha svar på hvorfor han nå hadde gått til sak da han følte det var et umenneskelig press i 2012, svarte Gelius følgende:

– Vi har levd under et press i tre år og så ingen annen utvei.

Synes delingen var rar

Under Otterstads partsforklaring ville advokat Irene Lundeker ha svar på hvordan feiden med NRK-kjendisen hadde utviklet seg.

Otterstad hevdet Gelius skal ha sagt: «Jeg og min kone har bestemt oss: Vi kommer aldri til gi oss».

(Saken fortsetter under bildet.)

I TRØBBEL MED NABOEN: Fredrik Otterstad og konen Ingrid Lohne har ikke lagt skjul på at naboskapet med NRK-kjendis Jon Gelius har vært krevende.

På spørsmål om den delingen av tomten svarte Otterstad følgende.

– Vi fant denne delingen rar ettersom vi fra våre vinduer vil se inn i hagen til Gelius, sa Otterstad.

– Hva har du følt om denne prosessen?

– Den har vært veldig krevende. Jeg føler at all korrespondanse med Gelius har vært foranlediget av nye påstander fra ham, sa Otterstad.

Pågått siden 1997

Gelius har siden 1997 prøvd å komme en til en løsning på deling av den felles tomten, men kom aldri i mål ettersom den tidligere eieren falt fra.

PÅ KOLLISJONSKURS: Jon Gelius på «besøk» hos naboen under rettsbefaringen tirsdag. Inngangsdøren til de to naboene er i samme vindfang.

Fredrik Otterstad kjøpte dødsboet av arvingene i mars 2012, og da fortsatte altså uenigheten om delingen av eiendommen.

Det er satt av to dager til nabofeiden som Nettavisen omtalte allerede i februar. Det er delingen av den felles eiendommen som er kjernen i konflikten, og striden står altså om hvor grensen skal gå ved oppløsning av sameiet. Gelius ønsker å skille ut og kjøpe sin del.

Det hører med til historien at huset ligger skjevt fordelt på tomten, ettersom det en gang var planer å om å bygge en hovedfartsåre i veien ved huset.

Saken oppdateres. Trykk F5 for siste versjon.

SKRÅDELING: Jon Gelius vil trekke en skrå linje over den felles eiendommen, se stiplet bånd på bildet. Seksjonen bakerst i bildet tilhører Gelius.

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere