Nettavisen.no

Kontakt oss 468 30 050

Sparer millioner på sykling

Shopping med annonselenker

Kleskuppene du gjør nå, mann

Oddsen med annonselenker

Nå er han lei den «forbanna sammenligningen»

Vurderer du søndagstur på sykkel? Det sparer samfunnet for millioner.

Bare 5000 ekstra turer på tohjulingen gir ti millioner i besparelser. Det viser beregninger gjort av FNs helseorganisasjon, WHO, og dansk forskning.

NA24 - din næringslivsavis

40 mindre dødelighet
Ifølge Idrættens Analyseinstitut er helseeffekten av sykkeltråkking stor. En undersøkelse fra 2000 bedrifter i København med 30.000 menn og kvinner som deltakere viser at sykling til og fra jobb kutter dødeligheten med 40 prosent.

Og slappheten er uansett dyr.

En rapport fra Syddansk Universitet i 2005 fastslo dessuten at hvis ti prosent av de fysisk inaktive kommer seg i moderat aktivitet så sparer det samfunnet for vel seks milliarder norske kroner i utgifter.

4,3 km daglig
WHO har lansert helsekalkulatoren Health Economic Assessment Tool. Denne gjør det mulig å regne seg frem til hva det offentlige og bedrifter kan tjene på å oppmuntre til sykling til og fra arbeidsplassen. Ifølge kommunen Fredriksbergs sykkelregnskap for 2006 så har vel 80.000 borgere mellom 10 og 84 år gjennomsnittlig tråkket seg gjennom 4,3 kilometer daglig.

Det har en årlig helseverdi på 135 millioner kroner.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

BIDRA I DISKUSJONEN

Gunnar Stavrum Her vil vi gjerne vite hva du mener om denne saken. Vi ønsker at du er registrert, fordi det gjør argumentene og synspunktene mer interessante. Dersom du har spesielle grunner til å kommentere uregistrert, kan du sende innlegget hit og begrunne hvorfor. I unntaktstilfeller vil vi publisere innlegg fra uregistrerte debattdeltakere etter redaksjonell redigering. Vær saklig og respektfull! Send en mail til moderering@nettavisen.no hvis du har innspill til moderatorene.
Gunnar Stavrum, sjefredaktør

comments powered by Disqus