Kontakt oss
RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no

Acta vil redde stumpene

Det hardt rammede finanshuset innfører tiltak etter massiv kritikk.
Sist oppdatert:

HOTEL CONTINENTAL (NA24): På en pressekonferanse i Oslo fredag lanserte Acta-sjef Simen Mørdre en rekke tiltak for å redde stumpene i det hardt rammede finanshuset.

NA24 - din næringslivsavis

Mørdre innrømmet at selskapet hadde vært for dårlig med informasjonen knyttet til honorarer og at honorarene har vært for høye. Dessuten har Acta satt kundene sine i for høye risikoinvesteringer, og vært overivrige i kunderekrutteringen.

Les mer: Acta-topp bøyer seg for kritikken

Mørdre sa også at hans investeringsprodukter har vært for kompliserte å forstå for kundene.

- Ja, vi har gjort feil, og vi kommer til å gjøre flere feil, sa Mørdre.

Til tross for selvkritikken med at Actas produkter har vært for dyre, påpekte Mørdre at han mente avkastningen i Actafondene har vært god.

Nye tiltak
Actas planer er å gå ut med en enklere informasjon rundt honorarene. Dessuten vil selskapet endre honorarstrukturen. Det vil si at kundene fremover vil betale mer for den rene forvaltningen og mindre forhåndsbetaling av investeringsprodukter. Dessuten senkes honorarene.

Acta vil også slutte å tilby lån med pant i verdipapirer, samt senke gjeldsgraden og grensen for risikoen til kundene.

Slutt på gamlehjemmene
Den massive kritikken av Actas salg på eldresentre har nådd frem til Mørdre. På pressekonferansen fredag sa han at det ikke vil bli aktuelt å holde seminarer på aldershjem fremover.

- Vi forstår at slike arenaer krever økt aktsomhet.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere