RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Scanpix)

Norges rikeste ordfører

Sist oppdatert:
Denne ordføreren er ikke helt som andre ordførere. Han er god for nesten en halv milliard.

Ifølge Kapital er Sandefjord-ordfører Bjørn Ole Gleditsch Norges rikeste ordfører. Høyremannen er verdsatt til hele 480 millioner kroner av bladet.

NA24 - din næringslivsavis

Det er eierposten i malingfabrikken Jotun som gjør at Gleditsch sitter på en såpass stor formue. Konsernet, som med tiden har blitt verdensomspennende, omsatte i fjor for nær ni milliarder kroner. Resultatet før skatt endte på småpene 768 millioner kroner.

- Ikke til salgs
Gleditsch eier aksjer både direkte og gjennom selskaper sammen med sine søsken og sin far, og det er i all hovedsak disse aksjepostene som Kapital har verdsatt til nærmere 480 millioner kroner.

- Tallet er nok nogenlunde riktig, men dette er ikke noe jeg har regnet på, sier Gleditsch til NA24.

- Dette er aksjer jeg har eid fra før jeg ble 18 år og som jeg fortsatt eier nå i en alder av 45. Jeg har ikke solgt en eneste aksje underveis, men tvert imot kjøpt eller arvet flere. Jeg har heller ikke til hensikt å selge noen av aksjene i tiden fremover, og dermed er ikke dette et tall jeg forholder meg til daglig eller bryr meg særlig om.

Startet av bestefaren
Det var bestefaren til Sandefjord-ordføreren som i sin tid var med på å starte malingfabrikken i Sandefjord, og familien er fortsatt sterkt representert på eierlisten og i styre og stell. Selv er Bjørn Ole Gleditsch representert i bedriftsforsamlingen. Han ser imidlertid ikke for seg en karriere i Jotun etter at det politiske livet er over.

- Jeg tror ikke jeg kommer til å engasjere meg der, nei. Selskapet trenger de beste folkene, og jeg har andre prosjekter jeg driver med, sier Høyre-ordføreren.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere