Kontakt oss
RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Foto: Paul Weaver (Nettavisen)

Disse fondene har klart krisen

Aksjefond har fått unngjelde. Men har du plassert penger her så har avkastningen vært god.

Obligasjonsfond har klart seg godt gjennom finanskrisen, melder Dagens Næringsliv. Ifølge avisens beregninger har obligasjonsfond med papirer med lang løpetid gitt en avkastning på 10 prosent.

NA24 – din næringslivsavis

For mens børskursene har mer enn halvert seg i år, eiendomsverdier har falt kraftig så har verdien på statsobligasjoner steget. Summen av renteutbetalinger og verdistigning har gitt gode tider for obligasjonseiere.

- Statsobligasjoner har vært et av de beste stedene å være for investorene i år, sier porteføljeforvalter Olav Chen i Storebrand til Dagens Næringsliv.

Blant fondene som er investert i lange statspapirer har KLP Pensjon II steget 11 prosent i verdi, mens Storebrand Stat A har steget 9,9 prosent i år. Dette er begge fond som har investert i statsobligasjoner med mer enn fire års løpetid.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere