Nettavisen.no

Kontakt oss 468 30 050
Foto: Fotograf:Falch, Knut (SCANPIX)

Resultatsmell

Promotion med annonselenker

Derfor bør du også kjøpe direkte fra Kina

Oddsen med annonselenker

Denne 24-åringen vil bli toppscorer i Tippeligaen

DNO leverer ikke som forventet.

Oljeselskapet DNO International greier ikke å innfri resultatforventningene til tredje kvartal etter at selskapet melder at det tar avsetninger på 396 millioner kroner for mulige utestående betalingsfordringer.

Høyere oljepris førte til at driftsinntektene til DNO International i tredje kvartal steg til 950 millioner kroner i tredje kvartal, opp fra 324,5 millioner kroner samme kvartal året før. I tredje kvartal utgjorde de estimerte inntektene fra Tawke-feltet i Nord-Irak 714 millioner kroner.

Eide: - Sterke operasjonelle resultater
- Vi leverer sterke operasjonelle resultater for tredje kvartal, sier konsernsjef Helge Eide i DNO International, og viser til en gjennomsnittlig produksjon på 44.500 fat olje per dag som følge av oppstart av eksport av olje fra Tawke-feltet.

- Vi er også fornøyd med å konstatere at utviklingen på Bayoot i Yemen går i tråd med planen, og at produksjonen fra feltet er stadig økende, sier Eide.

Driftsresultatet endte på 148,3 millioner kroner i kvartalet, mot 26,9 millioner kroner samme periode året før.

Resultatet før skatt endte på 48 millioner kroner. Dette er en forbedring fra samme kvartal i fjor da resultat før skatt endte på 28 millioner kroner.

Lavere enn forventet
Resultatene er imidlertid svakere enn ventet. I følge estimater innhentet av SME Direkt for TDN Finans forventet analytikerne at resultat før skatt skulle vise et overskudd på 438 millioner kroner, mens driftsresultatet var forventet å lande på 556 millioner kroner.

Driftsinntektene var anslått til å bli på 930 millioner kroner.

I resultatrapporten skriver selskapet at de gjenopptok leteaktivitet både i Yemen og Mosambik i løpet av tredje kvartal. Imidlertid har de kombinerte lete-og utviklingskostnadene falt betydelig sammenlignet med i fjor som følge av lavere aktivitet, og fastholder at selskapet fortsetter å fokusere på en stram kapitaldisiplin.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

BIDRA I DISKUSJONEN

Gunnar Stavrum Her vil vi gjerne vite hva du mener om denne saken. Vi ønsker at du er registrert, fordi det gjør argumentene og synspunktene mer interessante. Dersom du har spesielle grunner til å kommentere uregistrert, kan du sende innlegget hit og begrunne hvorfor. I unntaktstilfeller vil vi publisere innlegg fra uregistrerte debattdeltakere etter redaksjonell redigering. Vær saklig og respektfull! Send en mail til moderering@nettavisen.no hvis du har innspill til moderatorene.
Gunnar Stavrum, sjefredaktør

comments powered by Disqus