Nettavisen.no

Kontakt oss 468 30 050
(Montasje: Nettavisen)

Spetalen: - Lysbakken er en samfunnsfiende

Reisetips med annonselenker

Nå er Lisboa endelig på salg…

Oddsen med annonselenker

- Lazio tar første stikk

Investor Øystein Stray Spetalen går knallhardt ut i mot den mulige nye SV-lederen.

I etterkant av at Kristin Halvorsen trakk seg som partileder i SV, etter mandagens elendige valg, har spekulasjonene gått høyt om hvem som blir ny leder i SV.

Interne kilder i partiet mener at andre nestleder Audun Lysbakken i SV er mest sannsynlig ny leder for partiet.

Dette får Spetalen til å dra frem storslegga.

Til Hegnar Online sier han at Lysbakken er en samfunnsfiende.

- Audun Lysbakken er en «skap-kommunist» som er en samfunnsfiende for alle de som ønsker et samfunn der frihet for enkeltmennesket er det viktige. Jeg håper inderlig at han blir valgt til leder i SV, sier Spetalen til nettjenesten.

Langt ute på venstresiden
Det er ingen til om at hvis SV velger Lysbakken som ny leder, så er det en person langt ute på venstresiden som tar over.

Lysbakken er nemlig en selverklært revolusjonær marxist.

Til VG sa Lysbakken i 2005 at han er i mot kapitalismen og børsen.

- Jeg er revolusjonær i den forstand at jeg mener vi trenger et mer demokratisk samfunn enn kapitalismen. Mitt personlige grunnsyn er at jeg er sosialist og marxist. Jeg mener at kapitalismen som system står ansvarlig for fryktelige overgrep på menneskene i verden gjennom den ulikheten og fattigdommen den skaper, og den driver oss mot økologisk katastrofe, sa Lysbakken.

Han meldte i samme intervju at han vil avskaffe børsen.

- Jeg mener at det langsiktige målet er et samfunn som ikke har behov for en børs der arbeidsplasser spekuleres vekk. Hvis eiendomsretten står i veien for demokratiet, er det demokratiet som skal gå foran.

Rødt klut for Spetalen
De gamle uttalelsen fra Lysbakken er som en rød klut for Spetalen.

Han mener at særlig Norges eget pengefond er lite forenelig med Lysbakkens tidligere standpunkter.

– Det blir dessuten spennende å se hva han foreslår Norge skal gjøre med aksjeporteføljen til Oljefondet når børsen blir lagt ned, sier Spetalen til Hegnar Online.

Spetalen og Lysbakken har slått til i mot hverandre før. I 2005 sa Lysbakken at han ville ta makten fra Kjell Inge Røkke og Øystein Stray Spetalen - for å sikre menneskehetens overlevelse. Han har også sagt at «når pengesterke folk som Hagen og Øystein Stray Spetalen støtter Frp med penger, forventer de å få mer igjen i form av skatteletter».

BIDRA I DISKUSJONEN

Gunnar Stavrum Her vil vi gjerne vite hva du mener om denne saken. Vi ønsker at du er registrert, fordi det gjør argumentene og synspunktene mer interessante. Dersom du har spesielle grunner til å kommentere uregistrert, kan du sende innlegget hit og begrunne hvorfor. I unntaktstilfeller vil vi publisere innlegg fra uregistrerte debattdeltakere etter redaksjonell redigering. Vær saklig og respektfull! Send en mail til moderering@nettavisen.no hvis du har innspill til moderatorene.
Gunnar Stavrum, sjefredaktør

comments powered by Disqus