Nettavisen.no

Kontakt oss 468 30 050
Foto: AP/Scanpix

Grekerne henges ut på nettet

Annonsebilag

Slik sparer du penger på regnskapsføringen

Oddsen med annonselenker

André (18) fikk England-sjokk: - Jeg klarte ikke mer

Det virker ikke som altfor mange føler med Hellas' situasjon.

Hellas er i et historisk økonomisk uføre. Landet har en enorm gjeld, høy arbeidsledighet og den politiske situasjonen i landet er høyst usikker.

Selv om landet er i forfall, er det imidlertid få som syns veldig synd på grekerne.

Grunnen er naturligvis at Hellas i stor grad kan takke seg selv for situasjonen de er i. Landet er preget av mye korrupsjon, bestikkelser og en svært liten vilje til å betale skatt.

Mye snusk
Det har blant annet kommet fram at Hellas det siste tiåret har utbetalt opp mot 8 milliarder euro i pensjoner til mennesker som viste seg å være døde. Det har nemlig nærmest vært vanlig praksis at slektninger fortsatte å heve pensjon selv om slektningen selv var død.

I Hellas må man også betale skatt hvis man har svømmebasseng - i teorien. I forstedene nord i Athen, var det 324 husstander som oppga at de hadde svømmebasseng, men da myndighetene undersøkte nærmere, ved hjelp av et satelittbilde, var det riktige tallet 16.974.

På sykehus er det ofte vanlig å bestikke legene for å få den beste behandlingen. Kunder som spør om kvittering, opplever ofte at prisen plutselig blir betraktelig høyere.

I Hellas har det også vært vanlig med meget sjenerøse bonuser, og noen offentlige ansatte får bonus for å kunne snakke et annet språk eller for å komme tidsnok på jobben.

Annonse harselerer
Når grekerne i tillegg demonstrerer mot endringer som fjerner disse noe latterlige fordelene, forsvinner mye av sympatien for det konkurstruede landet.

Nå gjør en ironisk annonse sin seiersgang på nettet (se bildet til venstre i artikkelen). I annonsen blir det oppfordret til å bli fadder for en greker, slik at de kan holde på sine goder. Dette gjøres ved å sende en sms, som koster 16.000 kroner.

Selv om annonsen overdriver på noen punkter, er det vanskelig å la være å trekke på smilebåndet.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

BIDRA I DISKUSJONEN

Gunnar Stavrum Her vil vi gjerne vite hva du mener om denne saken. Vi ønsker at du er registrert, fordi det gjør argumentene og synspunktene mer interessante. Dersom du har spesielle grunner til å kommentere uregistrert, kan du sende innlegget hit og begrunne hvorfor. I unntaktstilfeller vil vi publisere innlegg fra uregistrerte debattdeltakere etter redaksjonell redigering. Vær saklig og respektfull! Send en mail til moderering@nettavisen.no hvis du har innspill til moderatorene.
Gunnar Stavrum, sjefredaktør

comments powered by Disqus