Nettavisen.no

Kontakt oss
RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no

Krever 100.000 i Stavanger-tillegg

Shopping med annonselenker

Her er de beste motesalgene på Black Friday

Oddsen med annonselenker

Disse mister helgens Premier League-runde

Utdanningsforbundet i Stavanger med årets råeste lønnskrav?

Utdanningsforbundet i Stavanger krever 100.000 kroner i lokalt lønnstillegg for førskolelærere og lærere som tar jobb i oljehovedstaden, skriver Stavanger Aftenblad mandag.

Ifølge leder, Eivind Rygh, er det stadig flere eksempler på at lærere som har søkt jobb i kommunen, må takke nei på grunn av skyhøye boligpriser. Han forteller at nyutdannete lærere ikke har sjans å komme seg inn på boligmarkedet i Stavanger med dagens lønn.

FØLG NA24 PÅ FACEBOOK

Forbundet frykter mangel på kompetente lærere etterhvert som de eldre går av. Allerede i dag sliter Stavanger med en høy andel ufaglærte lærere ved byens førskoler og barnehager.

Minimum 100.000 kroner ekstra
Utdanningsforbundet vil nå jobbe for at alle lærere i byen skal få et Stavanger-tillegg på minimum 100.000 kroner, skriver Stavanger Aftenblad.

Fra før har forbundet fått politikerne med å vedta et annet rekrutteringsmiddel. Stavanger kommune skal skaffe og leie ut overgangsboliger som et virkemiddel for rekruttere førskolelærere til byen.

Galopperende boligpriser
NA24 har i flere artikler fokusert på de galopperende boligprisene i Stavanger og omegn. Den skyhøye aktiviteten i oljesektoren gir seg utslag i både høye lønninger og et svært presset boligmarked.

I mai 2011 kostet en leilighet i Stavanger på 80 kvadratmeter 41.400 kroner per kvadratmeter. Det var dyrest i landet. En enebolig kostet 32.100 per kvadratmeter. Det var nest dyrest, etter Oslo, ifølge tall fra landets eiendomsmeglere.

Har ikke råd til å bo i Stavanger
Sjefredaktør, Tom Hetland, i Stavanger Aftenblad, er bekymret.

- Hvis man ser bort fra Oslo, er gapet mellom fattig og rik større i Stavanger enn i de andre storbyene i Norge. Gapet gjør det verre å være fattig, noe utviklingen i boligprisene bidrar til, sa Hetland til NA24 i et intervju høsten 2011.

En effekt av boligprisutviklingen er at bosettingsmønsteret endrer seg raskere enn det som godt er.

- Stadig flere må melde pass overfor bokostnadene i oljehovedstaden. Særlig gjelder dette unge og enslige forsørgere. Men også par med normale inntekter vil slite med prisene som nå gjelder, sier Hetland

comments powered by Disqus