Nettavisen.no

Kontakt oss
RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Foto: Montasje (Colourbox)

Bruker barn i organisert trygdesvindel

Shopping med annonselenker

Denne tightsen har skapt et hysteri

Oddsen med annonselenker

US Open-dobbel med to servekanoner

Bakmenn kan tjene 800.000 i måneden på at barnehjemsbarn utnyttes.

Europol advarer nå Norge mot trygdesvindel organisert av bakmenn, skriver Aftenposten.

- Alle vesteruopeiske land, inklusive Norge, er interessante mål for slike grupper, sier kommunikasjonssjef Søren Kragh Pedersen i Europol.

Britisk politi har avslørt familier fra romfolket som har sendt barna til Storbritannia for å utnytte systemet. Åtte barn, flere av dem med falsk identitet, ble plassert i private institusjoner eller i fosterhjem. Pengene de mottok via trygdesystemet ble sendt tilbake til bakmennene, som var i familie med barna.

Det er hovedsaklig romfolk som utgjør både ofre og bakmenn i disse sakene. Child Exploitation and Online Protection Centre (CEOP) avdekket ifjor 23 saker med barn som ble sendt til Storbritannia for å utnytte systemet.

Europol har laget en rapport hvor det blant annet fremgår at bakmennene kan tjene inntil 800.000 kroner i måneden på dette.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

BIDRA I DISKUSJONEN

Gunnar Stavrum Her vil vi gjerne vite hva du mener om denne saken. Vi ønsker at du er registrert, fordi det gjør argumentene og synspunktene mer interessante. Dersom du har spesielle grunner til å kommentere uregistrert, kan du sende innlegget hit og begrunne hvorfor. I unntaktstilfeller vil vi publisere innlegg fra uregistrerte debattdeltakere etter redaksjonell redigering. Vær saklig og respektfull! Send en mail til moderering@nettavisen.no hvis du har innspill til moderatorene.
Gunnar Stavrum, sjefredaktør

comments powered by Disqus
Våre bloggere