Nettavisen.no

Kontakt oss
RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Bjørn Ove Ansnes og Oppdalstoppen forholder seg til rapporter de har fått utarbeidet som sier det ikke er rasfare i området. Bygningsrådet gav Ansnes enstemmig medhold mandag.
Bjørn Ove Ansnes og Oppdalstoppen forholder seg til rapporter de har fått utarbeidet som sier det ikke er rasfare i området. Bygningsrådet gav Ansnes enstemmig medhold mandag. (Siv Storløkken, Opdalingen/Paul Weaver, Nettavisen)

Røkke vant utbyggingsstrid

Promotion med annonselenker

Denne trenger alle mobiler

Oddsen med annonselenker

Slik ser du landskampene på TV

Fylkesmannen setter punktum for langvarig strid om faren for snøskred i hyttefelt.

Kjell inge Røkke og utbyggerne av Rønningslia hytteomåde på Oppdal får støtte fra Fylkesmannen i Sør-Trøndelag, skriver lokalavisa Opp.no.

I november ifjor opphevet bygningsrådet i Oppdal byggeforbudet som ble innført i Rønningslia hyttefelt i 2009.

Bakgrunnen for byggeforbudet var en rapport fra NGI (Norges Geotekniske Institutt) om at området kunne være utsatt for snøskred, og anbefalinger basert på dette fra NVE (Norges vassdrags- og energidirektorat).

Røkkeland
Milliardær Kjell Inge Røkke, som selv har bygget Norges desidert mest eksklusive hytte på Oppdal, er eier i hyttefeltet og utbyggerselskapet Oppdalstoppen 880.

Når lokalpolitikerne i Oppdal valgte å oppheve byggeforbudet, så var det etter at utbyggerselskapet hadde bestilt en rapport - omtalt som SU-rapporten - som konkluderte med at det ikke var skredfare i området.

LES OGSÅ:Slik vant Røkke over skredfaren

- Vi mener SU-rapporten er den riktigste. Det har aldri gått ras der, sa bygningsrådets leder Morten Olsen (Krf) til Nettavisen ifjor høst.

Trosset rådmannen
Han sa at det ikke bare dreier seg om trygghet for de som allerede har hytter i området, men også om økonomiske interesser.

Politikerne trosset med dette sin egen rådmann som hadde advart om at kommunen ved eventuelle skred i framtida kunne få store erstatningskrav mot seg.

Lokalpolitikernes friskmelding av Oppdalstoppen ble klaget til Fylkesmannen i Sør Trøndelag av Nils Aakvik, som selv har hytte i Rønningslia.

Vil ha sikringstiltak
Aakvik viser i sin klage til NVEs konklusjon om at byggeforbudet burde opprettholdes inntil sikringstiltak opprettes. Aakvik mener at verdiforringelse av eiendommer i området burde vært med i kommunens vurdering.

Dette er Fylkesmannen ikke enig i. Videre mener Fylkesmannen at lokal kompetanse må vektlegges i denne saken:

«Kommunen må i utgangspunktet anses å ha best forutsetninger til å vurdere den informasjonen som foreligger i saken, da dette er en avgjørelse som må baseres på kunnskap om lokale forhold. Av kommunens samlede vurdering framgår gjennomgående at den nyeste rapporten finnes mest underbygget, og at den derfor legges til grunn for avgjørelsen. Fylkesmannen kan ikke se at det foreligger et klart grunnlag som tilsier at kommunens avgjørelse er feil. Dette i lys av at det foreligger to rapporter med motstridende konklusjoner, samt en uttalelse fra sektormyndgheten hvor det konkluderes ut i fra en subjektiv beregning av skredfaren», heter det i brevet fra Fylkesmannen, datert 25. april..

Fylkesmannens vedtak kan ikke påklages, og dermed er saken endelig avgjort

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

BIDRA I DISKUSJONEN

Gunnar Stavrum Her vil vi gjerne vite hva du mener om denne saken. Vi ønsker at du er registrert, fordi det gjør argumentene og synspunktene mer interessante. Dersom du har spesielle grunner til å kommentere uregistrert, kan du sende innlegget hit og begrunne hvorfor. I unntaktstilfeller vil vi publisere innlegg fra uregistrerte debattdeltakere etter redaksjonell redigering. Vær saklig og respektfull! Send en mail til moderering@nettavisen.no hvis du har innspill til moderatorene.
Gunnar Stavrum, sjefredaktør

comments powered by Disqus