Nettavisen.no

Kontakt oss
RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kristian Monsen Røkke
Kristian Monsen Røkke Foto: Nilsson, Thomas

Suksess for Røkke Jr.

Promotion med annonselenker

Gratis e-bok: Slik får du suksess med tall

Oddsen med annonselenker

Norge kan stå for et mirakel

Kjell Inge Røkkes sønn Kristian Monsen Røkke viser at han ligner far. Tjente 150 millioner kroner på båtsalg.

Aker Philadelphia Shipyard ASA (AKPS) har i dag annonsert en avtale om å selge to produkttankere, skip 17 og 18, til et datterselskap av Crowley Petroleum Services, Inc.

Prisen for de to skipene er 90 millioner dollar (cirka 540 millioner kroner) per stykk samt en variabel komponent avhengig av skipenes prestasjon i markedet.

Aker ASA har som tidligere meddelt bidratt med garantier og 30 millioner dollar i byggefinansiering til prosjektet. Lånet vil bli tilbakebetalt i sin helhet ved levering av skip 18, som er forventet i februar 2013. Akers garantier vil reduseres ved levering av skip 17 og senere bortfalle ved levering av skip 18.

Gevinsten på salget for AKPS er i overkant av USD 25 millioner med mulighet for ytterligere økning basert på en variabel del av kjøpesummen.

- Vi er meget fornøyd med salget til en førsteklasses eier som Crowley. I likhet med oss er begge opptatt av å drive trygge og effektive operasjoner, sier administrerende direktør i AKPS Kristian Monsen Røkke i en pressemelding.

- Dette er en milepæl for verftet og vi takker for hjelpen vi har fått fra mange parter, spesielt fra byen Philadelphia, sier Røkke-junior.

Giftet seg i april
Kristian Monsen Røkke (29) og Nina Glende Johnsen (26) giftet seg 7. april i Philadelphia, der han er sjef for skipsverftet med mer enn 1000 ansatte.

Tidligere var han trainee som controller og produktsjef, men er nå toppsjef. Kristian har også jobbet ved Aker Solutions i Malaysia, og vært prosjektleder i selskapet Converto Capital Management. Det er Kjell Inge Røkkes Aker-selskap som håndterer finansielle investeringer.

Kristian studerte økonomi både i USA, London og på BI her hjemme. Hans kone har også økonomiutdanning, og har studert ved Copenhagen Business School. Paret har leilighet på Frogner i Oslo, men er bosatt i Philadelphia, i en leilighet som er registrert på hans far.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

BIDRA I DISKUSJONEN

Gunnar Stavrum Her vil vi gjerne vite hva du mener om denne saken. Vi ønsker at du er registrert, fordi det gjør argumentene og synspunktene mer interessante. Dersom du har spesielle grunner til å kommentere uregistrert, kan du sende innlegget hit og begrunne hvorfor. I unntaktstilfeller vil vi publisere innlegg fra uregistrerte debattdeltakere etter redaksjonell redigering. Vær saklig og respektfull! Send en mail til moderering@nettavisen.no hvis du har innspill til moderatorene.
Gunnar Stavrum, sjefredaktør

comments powered by Disqus