RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Kraftig reduksjon av antall ansatte i SAS.
Kraftig reduksjon av antall ansatte i SAS. (Wikimedia)

3500 kontoransatte redusert til 75 på ni år

Sist oppdatert:
For ni år siden hadde SAS 3.500 kontoransatte mens tallet nå er 70. Effektivisering er årsaken, ifølge flyselskapet.

– I 2005 var det 3.500 administrativt ansatte i det som var det sammenslåtte SAS Braathens. Ved utgangen av fjoråret var vi 100 ansatte. I mai i år var det 70 igjen, sier informasjonssjef Knut Morten Johansen i SAS til Dagens Næringsliv.

Han sier at SAS har fjernet mange doble og triple stillinger som overlappet hverandre.

Mens det i 2005 var 32.500 ansatte i SAS, er det i dag rundt 12.000 ansatte. På de ni årene er datterselskaper solgt unna eller slått sammen, virksomheter outsourcet og det er blitt færre ansatte i organisasjonen. Flere av dagens ansatte må også gå. De overflødige stillingene er kartlagt som en følge av tidligere omorganiseringer.

– Rundt 300 administrative stillinger forsvinner, hovedsakelig i Stockholm, sier informasjonssjefen til avisen.

Til tross for at det har blitt langt færre kontoransatte er det også rekruttering til SAS i Norge. Flyselskapet har ansatt 120 nye kabinansatte så langt og i år, og flere skal ansettes. Det hentes også inn flere ansatte til cockpitene, opplyser Johansen.

– På grunn av generasjonsskifte vil vi ansette minst 100 nye piloter i året i Norge, sier flyinstruktør og kaptein i SAS, Espen Skaar til avisen.

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere