RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

KUTTSJEF. Luis Araujo tiltrådte som konsernsjef i Aker Solutions i juli 2014. Siden den gang har selskapet kuttet over 1.600 ansatte.
KUTTSJEF. Luis Araujo tiltrådte som konsernsjef i Aker Solutions i juli 2014. Siden den gang har selskapet kuttet over 1.600 ansatte. Foto: Jon Olav Nesvold (NTB scanpix)

650 kan miste jobben i Aker Solutions

Sist oppdatert:
Aker Solutions, der Kjell Inge Røkke er største eier, har i dag gitt beskjed til sine ansatte om at de må ta nye kutt.

– I Norge vil dette kunne påvirke om lag 170 stillinger på subsea-services anlegget vårt på Ågotnes og rundt 100 stillinger ved verftet vårt i Egersund, sier kommunikasjonsdirektør Bunny Nooryani i Aker Solutions.

KUTTER. Aker Solutions nedbemanner kraftig. Røkkes Aker eier direkte og indirekte rundt 50 prosent av aksjene i oljeserviceselskapet.

Andre kan bli påvirket

Totalt vil denne runden gjelde omtrent 650 stillinger, hvor hovedsakelig Norge, Storbritannia og India vil kunne bli berørt. Det var Offshore.no som først omtalte saken.

– Tilpasningene på disse lokasjonene skyldes den vedvarende markedsnedgangen. Enkelte andre lokasjoner i Norge kan også bli noe påvirket, men dette er det for tidlig å være mer konkret på i dag, sier Nooryani.

Kjell Inge Røkke er den dominerende eieren i Aker Solutions, som er et av verdens største oljeserviceselskaper. Aker Kværner Holding, der Røkkes Aker eier 70 prosent og den norske stat 30 prosent, har 58,3 prosent eierandel i Aker Solutions. Ved siden av det eier Aker direkte 9,2 prosent av aksjene i Aker Solutions.

Allerede kuttet 1.600 stillinger

Det er ikke første gang Aker Solutions må kutte under den pågående oljenedturen. 

I løpet av 2015 reduserte Aker Solutions kapasiteten i den globale subsea-virksomheten med rundt 1.000 stillinger. Mer enn halvparten av kuttene ble tatt i Norge.

Saken fortsetter under bildet.

Like før påske i fjor kunngjorde selskapet dessuten at de gjør kutt på 600 faste stillinger i avdelingene på Fornebu, Moss, Tranby og Ågotnes.

Pressesjef Anne Cecilie Lund-Andersen i Aker Solutions sier selskapet ikke kan utelukke ytterligere kutt. 

- Vi følger markedsutviklingen og er beredt til å gjøre de tiltak som er nødvendige som henhold til det situasjonen påkrever, sier hun til Nettavisen. 

Utviklingen i Subsea-segmentet er for tiden langt svakere enn hva den er for Aker Solutions andre segment, feltdesign. På kvartalspresentasjonen til selskapet i fjor høst varslet selskapet et omsetningsfall på 10 prosent for hele Aker Solutions, utelukkende som følge av nedgang i subsea.

Les mer her: Ytterligere 600 mister jobben i Aker Solutions

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere