Kontakt oss
RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no

Øl og chips blir dyrere

Nå bør du dra på harryhandel - prisen på chips og øl kommer til å stige.
Sist oppdatert:

Les NA24 på mobil

Varmen som har herjet Europa i år fører til dårligere avlinger og høyere råvarepriser. På derivatmarkedet i Hannover, hvor det handles kontrakter for fremtidige leveranser av malt og poteter, har prisene skutt i været. Og ifølge representanter for bransjen ventes dette å påvirke prisnivået i hele Europa i fremtiden, ifølge TT.

NA24 - din næringslivsavis

-Vi hever prisene våre med 20-25 prosent. Vi kan ikke gjøre noe annet enn å sende denne kostnaden videre, sier Frederic Jaubert, toppsjef hos den franske potetgullprodusenten McCain, ifølge di.se.

Kraftig prisstigning
Jaubert hevder at gjennomsnittsprisen på poteter har steget med 2-3 ganger normalen på leveringskontraktene for april 2007.

Svake avlinger
Det har tidligere også kommet frem at den kraftige temperaturøkningen verden har opplevd i år, fører til at det vil bli et underskudd på korn i størrelsesorden 50 millioner tonn.

Det franske jordbruksdepartementet meldte fredag at potetavlingene i år vil bli tretten prosent lavere enn fjoråret, eller tolv prosent lavere enn snittet de siste fem årene.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere