RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil selge SAS

Høyresiden i Sverige vil privatisere SAS om de vinner valget neste måned.
Sist oppdatert:

Les NA24 på mobil

Sverige står overfor en liten økonomisk revolusjon om den borgerlige opposisjonen vinner valget mot den sittende sosialdemokratiske regjeringen.

NA24 - din næringslivsavis

Opposisjonen, som blir ledet av liberale Fredrik Reinfeldt fra partiet Moderatene, har forutt for valget annonsert at han som statsminister vil starte et omfattende privatiseringspprogram. Dette innebærer blant annet salg av eienandeler i SAS og Nordens største bank, Nordea.

Ikke aktør
-Vi mener at statens rolle er som regulator og lovgiver og ikke selv være en aktør på markedet, sier Fredrik Reinfeldt til Financial Times.

-Statens involvering i erhvervslivet er for massiv, og vi skal ikke ha statseide selskaper på forretningsområder hvor markedet allerede er velfungerende, sier han videre.

Eier store poster
Den svenske staten eier 19,5 prosent av aksjene i Nordea, 21,4 prosent i SAS, 45,3 prosent i teliaSonera og 6,7 prosent av OMX, som er børsen i Stockholm. Dersom det blir et regimeskifte kan det nå virke som at disse postene skal bli solgt.

Kan vinne
Ifølge en meningsmåling fra Sifo mener 47 prosent av svenskene at Fredrik Reinfeldt er en bedre statsministerkandidat enn Göran Persson, ifølge danske Børsen.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere