Kontakt oss
RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX

Ikke redd Norwegian-streik

Norwegian-sjef Bjørn Kjos innrømmer at de er sårbare for streik. Men han er ikke streike-redd.
Sist oppdatert:

- Etthvert selskap som Norwegian kan du streike til døden, sier Norwegian-sjefen til NA24.

Han mener alle selskaper som Norwegian vil være sårbare for streik.

NA24 - din næringslivsavis

Nå sitter ledelsen i flyselskapet på riksmeklingsmannens kontor og forhandler med de ansatte for å hindre at flyene blir satt på bakken.

NA24 får bekreftet fra Riksmeklingsmannen at forhandlingene fortsetter tirsdag ettermiddag.

Bittert og surt
Bjørn Kjos og Norwegian har kommet i et bittert og surt forhold til fagforeningene. Kjernen til konflikten er at flyselskapet har brukt lærlinger, som er svært lavt betalt, i stor utstrekning på sine flygninger.

I skrivende stund sitter Norwegian og de tillitsvalgte i kabinforeningen til selskapet i mekling på riksmeklingsmannens kontor. Utfallet kan bli streik fra torsdag, og da vil alle Norwegians fly bli satt på bakken.

LES MER: Norwegian i streikefare

Ikke bekymret
Kjos innser at en eventuell streik vil kunne ha store konsekvenser for selskapet, men har ingen tro på at dette blir utfallet.

- Enhver streik skaper store problemer for et selskap. En streik er aldri bra, og det er aldri bra for et relativt nytt selskap. Men jeg må understreke at jeg er i Bergen og ikke er med i forhandlingene. Men det er ikke noen ting i denne konflikten vi ikke kan løse, sier Kjos til NA24.

- Jeg har ikke noen grunn til å tro at det blir noen streik, sier Kjos om forhandlingene som nå raser.

Han tror ikke konflikten med lærlingene vil være utslagsgivende.

- Det er ikke så store kontroverser. Lærlingeordingen er lagt på frys. Det ville vært meningsløst å gå til streik på noe man ikke har noe med å gjøre. Det vet begge parter, sier Kjos som peker på at hele ordningen nå er satt i bero av Akershus Fylkeskommune. De har vært sponsorer i den omstridte ordningen.

Kravet om at Norwegian må betale mellomlegget mellom lærlingebetaling og full lønn til de som har vært lærlingeansatt mener Kjos er uberettiget, og mener utspillet må stå på konkurrentens SAS Braathens konto.

- Det var kabinformannen i SAS Braathens som var ute med det. Vi får ta det som et utspill fra SAS Braathens, sier Kjos til NA24.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere